Manipulační vozík pro sypký materiál

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Cílem této bakalářské práce je navrhnout ručně vedený manipulační vozík pro zdvih a naklápění beden se sypkým materiálem. Vozík je určen pro přepravu těchto beden po rovné skladové ploše. Teoretická část se věnuje obdobným vozíkům pro manipulaci se sypkým materiálem. Praktická část práce je zaměřena na koncepční návrh vozíku a jeho pevnostní výpočty. Součástí práce je výkresová dokumentace.
The aim of this bachelor thesis is to design a hand guided manipulator for lifting and tilting boxes for the bulk material. Manipulator is design to transporting these boxes on a flat storage. The theoretical part of this bachelor thesis deals with similar trucks for handling with bulk material. The practical part of this bachelor thesis is focused on the conceptual design of the manipulator and strength calculations. The drawing documentation is part of bachelor thesis.
Description
Citation
KALINA, T. Manipulační vozík pro sypký materiál [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Stavba strojů a zařízení
Comittee
doc. Ing. Miroslav Škopán, CSc. (předseda) prof. Ing. Miroslav Rousek, CSc. (místopředseda) Ing. Jan Fojtášek, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Špička, CSc. (člen) Ing. Lukáš Zeizinger, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2022-06-16
Defence
Student úspěšně obhájil svou závěrečnou práci před členy státnicové komise. Student odpověděl na tyto otázky zkušební komise ke své závěrečné práci: 1.Pojednejte o kótování jednotlivých výkresů. "Odpovězeno" 2.Pojednejte o volbě velikosti a výpočtu koutových svarů. "Částečně odpovězeno" 3.Jak se může chovat partikulární materál při náklonu nádoby - zásobníku s tímto materiálem? "Odpovězeno" 4.Síly pro ovládání sypné korby "Částečně odpovězeno" 5.Použití hydraulického vysypávání, jak je časté "Odpovězeno"
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO