Měření průtokových charakteristik sacích a výfukových kanálů na profukovací stanici SF 260

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá experimentálními úpravami s cílem zvýšení plnící účinností spalovacího motoru. V práci je provedena rešerše na problematiku zabývající se zvýšení plnící účinnosti motoru. Zjištěné znalosti jsou experimentálně aplikovány na vybranou hlavu motoru. Pro ověření úprav na hlavě motoru bylo provedeno měření v laboratoří na profukovací stanici. V závěru byli porovnány a vyhodnoceny naměřené výsledky.
This Bachelor’s thesis deals with experimental modifications in order to increase the filling efficiency of the combustion engine. The thesis contains a search for issues dealing with increasing the filling efficiency of the engine. To verify the modifications on the cylinder head, measurements were performed in the laboratory at the flow bench. At the end, the measured results were compared and evaluated.
Description
Citation
ŠKOLAŘ, K. Měření průtokových charakteristik sacích a výfukových kanálů na profukovací stanici SF 260 [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Stavba strojů a zařízení
Comittee
doc. Ing. Miroslav Škopán, CSc. (předseda) prof. Ing. Miroslav Rousek, CSc. (místopředseda) Ing. Jan Fojtášek, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Špička, CSc. (člen) Ing. Lukáš Zeizinger, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2022-06-16
Defence
Student úspěšně obhájil svou závěrečnou práci před členy státnicové komise. Student odpověděl na tyto otázky zkušební komise ke své závěrečné práci: 1. Jak se konkrétně provádí portování, určení místa odběru materiálu. - odpovězeno 2. V jakém rozsahu byly prováděny úpravy ventilů. - odpovězeno
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO