Hodnocení srdečních arytmií

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Obsahem práce je stručný popis anatomie a elektrofyziologie srdce. Práce dále popisuje elektrokardiogram a různé typy srdečních arytmií s popisem jejich léčby. V další části je uveden návrh programu pro klasifikaci vybraných typů arytmií a tři možnosti klasifikace rytmu, a to pomocí délky RR intervalů, označení extrémů P vln a detekce R kmitů, poslední metoda je založena na rozměření délek intervalů a výšek amplitud. Praktickou částí této práce bylo vytvoření klasifikátoru rytmu s přiřazováním vhodné léčby arytmiím, ověření jeho funkce na signálech z dostupné knihovny arytmií a jeho vyhodnocení.
The thesis is a brief description of the anatomy and electrophysiology of the heart. The thesis also describes the different types of electrocardiogram and cardiac arrhythmias with a description of their treatment. The next section provides design of a programme for the classification of selected types of arrhythmias, and three options for rhythm detection, using the length of RR intervals, finding extremes of P and R waves, measuring the length of intervals and heights of amplitudes. The practical part of this work was to create a rhythm classifier assigning appropriate treatment of arrhythmias, verification of its functions on the signals available from the library of arrhythmias and its evaluation.
Description
Citation
ŠROMOVÁ, M. Hodnocení srdečních arytmií [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Biomedicínská technika a bioinformatika
Comittee
doc. Ing. Jiří Kozumplík, CSc. (předseda) doc. Ing. Jana Kolářová, Ph.D. (místopředseda) Ing. Radovan Jiřík, Ph.D. (člen) doc. MUDr. Pavel Matonoha, CSc. (člen) MUDr. Kateřina Fialová, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2011-06-16
Defence
Studentka prezentovala výsledky své bakalářské práce. Komise byla seznámena s posudkem vedoucího práce a oponenta. Otázky členů komise doc. Kozumplíka, Ing. Jiříka a doc. Kolářové byly zodpovězeny.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO