Sportovně rekreační centrum Za Lužánkami, Brno

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Zadání diplomové práce navazuje na předcházející urbanisticko-architektonickou studii, jejímž cílem bylo navrhnout sportovně rekreační areál Za Lužánkami v Brně. Areál nabízí širokou škálu sportovišť pro rekreaci, a také sportoviště s multifunkčním využitím, ať už pro sport, nebo pro všemožné akce pořádané městem. Centrem areálu a hlavním multifunkčním sportovištěm je torzo fotbalového stadionu Za Lužánkami, který bude i nadále odkazovat na sportovní úspěchy města svým geniem loci. Cílem diplomové práce je navržení sportovní haly s množstvím přidružených provozů tak, aby objekt nabízel škálu sportovního vyžití a doplňoval venkovní areál se sportovišti pro rekreaci a volný čas. Sportovní hala je navržena na místě, kde dříve stával hokejový stadion. Doplní tak objekty (plavecký bazén a Boby hotel) kolem ul. Sportovní nejen provozy s funkcí sportu, ale také ubytováním, restaurací, kavárnou a komercí.
The assignment of the diploma thesis follows on a previous urbanistic-architectural study that aimed to design a sports and recreational area Za Lužánkami in Brno. The complex offers a wide range of sports facilities for recreation, as well as facilities with multifunctional use, whether for sports or for all kinds of events organized by the city. The centre of the complex and the main multifunctional sports ground is the torso of the football stadium Za Lužánkami, which continues to refer to the sporting achievements of the city with its genius loci. The aim of the thesis is to design a sports hall with a number of associated facilities in order to create a building providing a range of sports activities and complementing the outdoor area with sports facilities for recreation and leisure. The sports hall is designed on the site of a former hockey stadium. It thus supplements the buildings (swimming pool and hotel Boby) around the road Sportovní not only with facilities with a sports function, but also with accommodation, restaurant, café and commerce.
Description
Citation
HONKOVÁ, L. Sportovně rekreační centrum Za Lužánkami, Brno [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Architektura
Comittee
Ing.arch. Pavel Rada - předseda, prof. Ing.arch.Ing. Zuzana Pešková, Ph.D. - místopředseda, Ing. arch. Yvona Boleslavská, Ph.D. - tajemník, doc. Ing. arch. Juraj Koban, PhD. - člen, doc. Ing. arch. Juraj Dulenčín, Ph.D. - člen, Ing. Ing. Barbora Nečasová, Ph.D. - člen,
Date of acceptance
2022-06-13
Defence
Studentka úvodem prezentovala velmi přehledně svůj projekt Sportovně rekreační centrum Za Lužánkami v Brně. Dále byly přečteny posudky vedoucího a oponenta diplomové práce. Studentka reagovala na dotazy a připomínky oponenta: Řešení celoroční provozu na více sportovišť - doporučuje využít pro kluziště, ev. využít nafukovací haly. Dotazy - přístup pro zásobování a odvoz odpadků - není zcela dořešeno - otázka únikových cest - zodpovězeno - dostačující - bezbariérovost - není uvažováno u restaurace, evakuační výtah je řešen - není nejvhodnější volba modulu 6,30m v místě podzemních garáží - šatna pro handicap u bazénu - je nutný samostatný vstup - stínění prosklených ploch - závěsy dálkově ovládané - VZT řešeno - nosná konstrukce - vysvětleno s přehledem - architektura - otázka hmot objektů - studentka vysvětlila důvod řešení - nejsou dostatečně zvýrazněny hlavní vstupy - studentka souhlasí Studentka s velmi dobrým přehledem zaujímala odborná stanoviska ke všem připomínkám oponenta a velmi dobře reagovala i na všechny otázky členů komise, které byly k obhajované práci položeny.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO