BUSINESS CENTRUM VÍCHOV

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Tato diplomové práce se zabývá architektonicko-urbanistickou studií polyfunkčního areálu na okraji venkovského sídla – malé obce Víchov. V polyfunkčním areálu jsou navrženy skladovací či výrobní objekty, showroom, ubytování, gastronomie a administrativa. Diplomová práce navazuje na urbanisticko-architektonickou studii zpracovanou ve specializovaném ateliéru v předchozím semestru, která se zabývala širším územím stejného areálu.
This thesis deals with the architectural and urban study of a multifunctional area on the edge of a rural settlement - a small village Víchov. In the multifunctional complex, storage or production facilities, a showroom, accommodation, gastronomy and administration are designed. The diploma thesis follows up on the urban-architectural study done in a specialized studio in the previous semester, which dealt with a wider area of the same grounds.
Description
Citation
KADĚRKOVÁ, E. BUSINESS CENTRUM VÍCHOV [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Architektura
Comittee
Akad. arch. Ladislav Kuba - předseda, Ing. arch. Miloš Klement - místopředseda, Ing. Jakub Kotrla - tajemník, Ing. arch. Jiří Gerö, Ph.D. - člen, Ing. arch. Yvona Boleslavská, Ph.D. - člen, Ing. Yvetta Diaz - člen,
Date of acceptance
2022-06-14
Defence
Studentka úvodem prezentovala svůj projekt Business centrum Víchov. Dále byly přečteny posudky vedoucího a oponenta diplomové práce. Studentka reagovala na dotazy a připomínky oponenta: 1) Posun sousedících halových objektů vůči sobě vždy o polovinu délky fasádního modulu není ekonomicky vhodné z důvodu zdvojení počtu sloupů a základů. Pokud by se architektonicky podařil posun o celý modul, výrazně by to zlevnilo stavební náklady. Následovala odborná rozprava s dotazy komise: - Jaký obklad byl použit na fasádu? - Jak byly řešeny svody? Detail fasády? - Proč byl zvolen nájezd vozidel z čela objektu? - Jak velké vozidla by bylo možné do areálu vpouštět? - Jaká je přístupnost do druhého nadzemního podlaží? - Z jakého důvodu byly zvoleny pruhy na fasádě? Studentka s velmi dobrým přehledem zaujímala odborná stanoviska ke všem připomínkám oponenta a velmi dobře reagovala i na všechny otázky členů komise, které byly k obhajované práci položeny.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO