Sportovně rekreační centrum Vsetín, Ohrada

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Cílem této diplomové práce je vytvořit architektonicko-urbanistickou studii multifunkčního sportovního areálu ve Vsetíně. Současný sportovní areál, který se nachází v této lokalitě je ve špatném technickém stavu a z větší části nevyužíván. Mým záměrem je vytvořit areál, který bude sloužit nejen sportovcům, ale široké veřejnosti. V navrhovaném území se tak snoubí sportovní zařízení s těmi rekreačními. Areál nabízí širokou škálu aktivit pro různé cílové skupiny. Ústřední budovou celého areálu je multifunkční sportovní hala. V území se nachází také posilovna, cvičební sály a tenisový klub. Všechny tyto budovy i s dalšími venkovními sportovišti jsou soustředěny po obvodu areálu. Aby mohla ve středu území vzniknout nerušená rekreační plocha. Díky částečnému zakopání některých budov pod zem vzniká velký park svažující se k řece s krásnými výhledy na protější zalesněný kopec. Mezi možnosti rekreace v řešeném území patří již zmiňovaná parková plocha, která vybízí k dětským hrám i odpočinku. V areálu se nachází kavárna s drobným občerstvením, místo na grilování, dětské hřiště, cyklostezka a skatepark.
The aim of this diploma thesis is to create an architectural and urban study of a multifunctional sports complex in Vsetín. The current sports complex, which is located in Vsetín - Ohrada, is in poor technical condition and partly unused. My intention is to create a complex that will serve not only athletes but the general public. In the area, sports facilities are accompanied by recreational ones. The area offers a wide range of activities for different target groups. The main building of the entire complex is a multifunctional sports hall. There is also a gym, exercise rooms and a tennis club. All these buildings and other outdoor sports fields are concentrated around the perimeter of the complex. In order to create an undisturbed recreational area in the middle of the area. Thanks to the partial burying of some buildings underground, a large park sloping down to the river with beautiful views of the opposite wooded hill is created. The possibilities of recreation in the area include the already mentioned park area, which encourages play and relaxation. In the complex, there is a cafe, barbecue area, playground, bike path along the river and skate park.
Description
Citation
PÁRALOVÁ, V. Sportovně rekreační centrum Vsetín, Ohrada [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Architektura a rozvoj sídel
Comittee
Ing.arch. Pavel Rada - předseda, prof. Ing.arch.Ing. Zuzana Pešková, Ph.D. - místopředseda, Ing. arch. Yvona Boleslavská, Ph.D. - tajemník, doc. Ing. arch. Juraj Koban, PhD. - člen, doc. Ing. arch. Juraj Dulenčín, Ph.D. - člen, Ing. Ing. Barbora Nečasová, Ph.D. - člen,
Date of acceptance
2022-06-13
Defence
Studentka úvodem podrobně prezentovala svůj diplomový projekt Sportovně rekreačního centra Vsetín, Ohrada. Dále byly přečteny posudky vedoucího a oponenta diplomové práce. Studentka reagovala na dotazy a připomínky oponenta: - byla provedena předběžná bilance zemních prací - návrh není zcela ekonomický, bilance hmot by mohla být celkem vyrovnaná - je dostatečná kapacita parkovacích ploch - výpočet je 130 stání, navrženo je 140 stání, počet lze dále rozšířit - proč půdorysný tvar nedokončené elipsy sportovní arény - kompletní půdorys elipsy by byl nadbytečný, nebyl by využit Následovala odborná rozprava s dotazy komise: - hladina podzemní vody - úroveň není přesně známá, podzemní konstrukce je řešena jako bílá vana - záplavové území - je řešeno a respektováno - porota - orientovat více okenní plochy směrem k řece Studentka s velmi dobrým přehledem zaujímala odborná stanoviska ke všem připomínkám oponenta a velmi dobře reagovala i na všechny otázky členů komise, které byly k obhajované práci položeny.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO