Komplexní návrh zalévacího mobilního robotu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato práce se zabývá návrhem zalévacího mobilního robotu. V práci je popsán aktuální stav a podoba závlahových systémů. Na základě toho je specifikována ideální oblast využití robotických závlah. Pro vybranou optimální oblast použití je provedena ideová dekompozice systému a je vyhotoven systémový návrh zalévacího robotu, který využívá dostupnou robotickou platformu. V neposlední řadě se práce zabývá jeho realizací formou integrace dílčích vyhotovených částí v rámci projektu a jeho testováním.
This master’s thesis deals with a design of an irrigation mobile robot. It contains a review of modern irrigations systems and their characteristics. The thesis defines optimal fields of activity of robotics irrigation systems and presents a theoretical solution for one of them. The system draft of the irrigation mobile robot is designed on the foundation of the theoretical solution and it utilizes an available platform. The thesis contains details about the integration of partial sections of the project as well as testing.
Description
Citation
PODOLINSKÝ, O. Komplexní návrh zalévacího mobilního robotu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
RNDr. Vladimír Opluštil (předseda) doc. Ing. Robert Grepl, Ph.D. (místopředseda) Ing. Dalibor Červinka, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jiří Krejsa, Ph.D. (člen) doc. Ing. Peter Kriššák, Ph.D. (člen) doc. Ing. Radoslav Cipín, Ph.D. (člen) Ing. Bohumil Král, CSc. (člen) mjr. Ing. Václav Křivánek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2022-06-16
Defence
Student ve vymezeném čase prezentoval svou diplomovou práci. Poté byly předneseny posudky a student odpověděl na otázky oponenta. Následně proběhla diskuze se členy komise vztahující se k diplomové práci, při které byly položeny následující dotazy: Jaká by byla finální cena robota? Je toto řešení potenciálně rentabilní? Jaká byla vaše role v rámci celého týmu? Proč jste vytvářel simulaci v nástroji Gazebo a následně jste vše prakticky ověřoval na robotu Breach? Podle názoru komise byla úroveň odpovědí vyhovující.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO