Nákladní automobil v podniku a související daňové aspekty

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Bakalářská práce je zaměřena na pořízení, provoz a vyřazení nákladního automobilu a na daňovou problematiku s tímto spojenou. V teoretické části jsou definovány pojmy z hlediska účetního a daňového, tyto pojmy jsou nezbytnou součástí části analytické a návrhové. Návrhová část je zaměřena na daňovou optimalizaci v souvislosti s držením nákladního vozidla, kde jsou využity poznatky z části analytické a teoretické. Pozornost je také věnována zefektivnění správy nákladního vozidla a silniční dani.
The bachelor thesis deals with purchasing, operation and discarding a lorry as well as corresponding tax duties. The theoretical part defines accounting and tax terms, which are essential part of the analytical and project parts. The project part focuses on tax optimization regarding the possession of a lorry and works with the findings of the analytical and theoretical parts. Road tax and increasing the efficiency of lorry maintenance are also addressed in the thesis.
Description
Citation
MATĚJKOVÁ, B. Nákladní automobil v podniku a související daňové aspekty [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
doc. Ing. Mgr. Karel Brychta, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Michal Karas, Ph.D. (místopředseda) Ing. Helena Hanušová, CSc. (člen) Ing. Vítězslav Irein (člen) Ing. Martina Pivodová (člen)
Date of acceptance
2022-06-16
Defence
Otázky vedoucího: odpovězeno částečně Otázky oponenta: odpovězeno Ing. Helena Hanušová, CSc.: Uvažovala jste o zavedení účetních výkonových odpisů? Odpovězeno. Ing. Vítěslav Irein: Jakou formou se pořizují v podniku automobily? Odpovězeno. doc. Ing. Michal Karas, Ph.D.: Proč jste se zabývala právě chiptuningem a ne jinou formou úspory nákladů? Odpovězeno.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO