Komparace daně z příjmu fyzických osob v České republice a ve Švýcarsku

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Tato bakalářská práce je zaměřena na komparaci zdaňování fyzických osob v České republice a ve Švýcarsku. V teoretické části jsou vymezeny základní pojmy související s daní z příjmu fyzických osob. V analytické části je provedena komparace konstrukčních prvků daně a návrhová část obsahuje řešení jednotlivých modelových příkladů. Zaměřuje se zejména na příjmy ze závislé činnosti. Jsou zde zhodnoceny daně z příjmu fyzických osob jednotlivých zemí a poukázáno na jejich výhody a nevýhody.
The bachelor thesis is focused on the comparison of personal taxation in the Czech Republic and Switzerland. The theoretical part defines the basic concepts term to personal income tax. The analytical part compares the structural elements of the tax and the proposal part contains solutions to individual model examples. It focuses mainly on income from employment. The tax systems of each countries are reviewed and the advantages and disadvantages are point out.
Description
Citation
OTRUBOVÁ, Z. Komparace daně z příjmu fyzických osob v České republice a ve Švýcarsku [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
doc. Ing. Mgr. Karel Brychta, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Michal Karas, Ph.D. (místopředseda) Ing. Helena Hanušová, CSc. (člen) Ing. Vítězslav Irein (člen) Ing. Martina Pivodová (člen)
Date of acceptance
2022-06-16
Defence
Otázky vedoucího: odpovězeno Otázky oponenta: odpovězeno Ing. Vítěslav Irein: V tabulce, ve které uvádíte rozdíly mezi českým a švýcarským systémem, máte v případě Švýcarska uvedeno: sazba daně dle tarifových tabulek, vysvětlete. Odpovězeno. Ing. Martina Pivodová: Čím je způsobeno vyšší daňové zatížení ve Švýcarsku? Kterým konstrukčním prvkem je to primárně dáno? Odpovězeno.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO