Obnova panského dvora v Heřmanově Městci

Abstract
Cílem bakalářské práce bylo zhotovení dokumentace pro stavební povolení a části dokumentace pro provádění stavby na základě architektonické studie, která byla vypracována v předmětu AG35 – Ateliér obnovy památek. Tématem ateliérové práce bylo zamyšlení se nad vhodným využitím památkově chráněného objektu v historickém prostředí malé obce Heřmanův Městec a vytvoření architektonické studie. Navrhl jsem koncepci, aby dům sloužil pro více věkových generací a vytvořilo tak prostor pro setkání. Funkčně jsem navrhl: Rehabilitační centrum, kavárna, restaurace, prostory k pronájmu pro ateliéry a kanceláře. Při obnově objektu postupuji s důrazem na obnovu památek. Zkoumám esenci zachovalého místa jednotlivých prvků. Nastudoval jsem různé technologické postupy pro ochranu hodnotných prvků, které by mohli hodnotu navýšit.
The aim of the bachelor thesis as to prepare a documentation for building permits and a part of the documentation for the building construction on the basis of the architectural study, developer in the AG35 – Monuments Restoration Studio. The topic of the studio work was to think about the appropriate use of a listed building in the historic place of the small town Heřmanův Městec and to create an architectural study. My proposal concept was to make a place for every age generation and to create a place for meetings. Functions of the house is by followed: Rehabilitation Center, Cafe, Restaurant, rented places for office work and studio. For renovation of the place i have a respect for a listed building of the national treasure. I am looking for the essence of the place and each of the part of the building. I´ve studied many technologic processes for protecting the historical building and making it visible for other people.
Description
Citation
HOŠEK, D. Obnova panského dvora v Heřmanově Městci [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Architektura pozemních staveb
Comittee
doc. Ing. Miloš Kalousek, Ph.D. - předseda, doc. Ing. arch. Juraj Dulenčín, Ph.D. - místopředseda, MgA. Václav Kočí, Ph.D. - tajemník, Ing. arch. Viktor Svojanovský - člen, Ing. arch. Lukáš Ležatka, Ph.D. - člen, Ing. Roman Brzoň, Ph.D. - člen,
Date of acceptance
2022-06-07
Defence
Student v krátké prezentaci představil svou baklářskou práci: - situace širších vztahů - situace stavby - koncepční řešení obnovy - rozsah a forma obnovy - půdorysy jednotlivých np - řezy jednotlivých funčních částí objektu - pohledy, řezopohledy řešených částí objektu - detail kotvení zábradlí - vizualizace Student reagoval na pripominky oponeta a vedoucího práce: - detail zábradlí - nevyhovující volny rozměr dle normy ČSN - hydroisolaci asafaltovy pás ve skladbě P1 - anhydrid ve vlhkém prostředí - statické zajištění nové pavlače - funkční náplň 2.np student obhajoval svoji práci v odborné rozpravě: - rozsah památkové ochrany objektu - celková koncepce obnovy - výraz objektu v rámci obnovy - clěnění okenních tabulí vzheldem k památkové ochraně - ošetření nových konstrukcí vzhledem k teplotní ochraně - termoizolace v podlahách - detail střešních oken - nevyhovující forma střešních výlezů - podlahové vytápění -
Result of defence
práce nebyla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO