Apartmánový resort Velké Karlovice

Abstract
Obsah bakalářské práce odpovídá stupňům projektové dokumentace pro stavební povolení a Dokumentace pro provedení stavby Cílem projektu bylo navrhnout rekonstrukci tří stávajících objektů a navýšení stávajících ubytovací a parkovacích kapacit areálu. Dále provedení parkové úpravy a celkové zkvalitnění vybavenosti areálu. Stávající budovy jsou objekty A a B, které stojí společně a objekt C stojící samostatně. Tyto tři budovy dohromady obsahují 12 bytů. Tento počet je zachován, ale je provedena úprava na apartmány odpovídající standartu 3+kk. K těmto objektům jsou přistavěny novostavby objektů D a E, tvořící se stávajícími objekty tvar písmene U a vytváří, mezi nimi polo uzavřený vnitroblok. Objekt D slouží jako vstupní hala s recepcí. V objektu E se v prvním nadzemním podlaží nachází bazén a saunové centrum. V druhém a třetím nadzemním podlaží se nachází šest apartmánů (4 * 3+kk, 2* 2+kk). Na pozemku dále byly navrženy samostatné apartmánové objekty pod označením F. Objektů F je celkem šest a v každém se nachází samostatný apartmán. Jedná se o dvoupatrové budovy s dvěma ložnicemi v druhém nadzemním podlaží.
The content of the bachelor's thesis corresponds to the stages of project documentation for building permits and documentation for construction The aim of the project was to propose the reconstruction of three existing buildings and an increase in the existing accommodation and parking capacities of the complex. Furthermore, the implementation of landscaping and overall improvement of the facilities of the area. The existing buildings are buildings A and B, which stand together and building C stands alone. These three buildings together contain 12 apartments. This number is maintained, but an adjustment is made to apartments corresponding to the 3 + kk standard. New buildings D and E are added to these buildings, forming the shape of the letter U with the existing buildings and creating a semi-enclosed courtyard between them. Object D serves as an entrance hall with reception. In building E, there is a swimming pool and a sauna center on the first floor. On the second and third floors there are six apartments (4 * 3 + kk, 2 * 2 + kk). There were also separate apartments on the plot under the designation F. There are a total of six buildings F and there is a separate apartment in each. These are two-storey buildings with two bedrooms on the second floor.
Description
Citation
KLEMENT, T. Apartmánový resort Velké Karlovice [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Architektura pozemních staveb
Comittee
doc. Ing. Miloš Lavický, Ph.D. - předseda, doc. Ing. arch. Petr Dýr, Ph.D. - místopředseda, Ing. arch. Kateřina Malečková - tajemník, Ing. arch. Yvona Boleslavská, Ph.D. - člen, Ing. Tereza Bečkovská, Ph.D. - člen, Ing. arch. Jan Májek, Ph.D. - člen,
Date of acceptance
2022-06-07
Defence
Student představil téma svého bakalářského projektu, jímž je apartmánový resort ve Velkých Karlovicích. Jedná se o rekonstrukci objektu a dostavbu objektů nových. Student precizně představil řešení celého areálu. Součástí prezentace byla odpověď na dotazy oponenta ohledně parkovacích stání pro osoby s omezenou možností pohybu a orientace. Místopředseda vznesl dotaz na řešení zelené fasády a vhodnost jejího umístění. U rozpravy nad výkresovou dokumentací se předseda komise tázal na správné zakreslování dveří a studentovi jej objasňoval. Místopředseda se dále studenta dotazoval na řešení stávajícího krovu, tepelnou izolaci a její zabezpečení proti vniku zvěře. Komise se dále tázala na řešení hlavních dveří z hlediska PBŘ a bezpečnosti. Byly vzneseny dotazy ohledně zakreslování nových a bouraných konstrukcí a dále na řešení 6m překladu, který dle komise nebyl řešen správně. Student byl dále tázán na spojování stávající a nové konstrukce. Při rozpravě byl řešen stávající a nový nosný konstrukční systém řešeného objektu. Student byl dále dotazován na způsob vytápění objektu a jeho bezbariérové řešení. Student představil komisi architektonický detail a odpověděl na veškeré dotazy.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO