Indikace funkčních a ekonomických nedostatků v rámci tržního ocenění

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství
Abstract
Tato diplomová práce pojednává o funkčních a ekonomických nedostatcích v rámci tržního ocenění nákladovým přístupem. Práce řeší jejich vymezení a následně způsob stanovení. Pro stanovení ekonomických nedostatků vychází ze statistických údajů. Při stanovení funkčních nedostatků modelového rodinného domu byla použita metoda porovnání oceňovaného objektu s imaginárním objektem, který splňuje požadavky průměrného investora na trhu. V závěru práce jsou zhodnoceny možnosti aplikace na jiné typy nemovitostí a možné využití jiných metod.
This diploma thesis is about functional and economic obsolescences in term of cost approach of market valuation. The diploma thesis deal with delimitation of obsolescences and ways to appraise them. For determination of economic obsolescences was used statistical datas. For determination functional ebsolescences of family house was used method of comparative the valued property with imaginary property for average investor on the market. Finally was reconsidered other possible methods for determination of functional obsolescences and their possible application on another types of properties.
Description
Citation
RATHOUZSKÁ, B. Indikace funkčních a ekonomických nedostatků v rámci tržního ocenění [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
doc. Ing. Jana Korytárová, Ph.D. (předseda) prof. Ing. Leonard Hobst, CSc. (místopředseda) Ing. Josef Čech, Ph.D. (člen) doc. Ing. et Ing. Martin Cupal, Ph.D. et Ph.D. (člen) Ing. Pavel Klika, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2022-06-17
Defence
Diplomantka seznámila státní zkušební komisi se svou závěrečnou prací, na téma: Indikace funkčních a ekonomických nedostatků v rámci tržního ocenění. Závěrečnou práci obhajovala jasně a srozumitelně. Z jejího přednesu bylo patrné, že k řešeným úkolům přistupovala velmi zodpovědně. Na otázky komise odpověděla pohotově a s přehledem. Rovněž na doplňkové otázky odpověděla správně a jasně. Státní zkušební komise závěrem konstatovala, že diplomantka svou závěrečnou práci obhájila.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO