Zeštíhlení výroby konektorů s využitím prediktivní simulace

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Bakalářská práce se zabývá analýzou výrobního procesu a jeho optimalizací s cílem zeštíhlení výroby. Zlepšení je dosaženo pomocí nástrojů štíhlé výroby a pokročilých analytických nástrojů simulačního modelování. Teoretická část práce přibližuje vybrané principy, metody a analýzy, které jsou využity v dalších částech práce. Analytická část zhodnocuje současný stav výrobního procesu a slouží jako podklad pro část návrhovou. V návrhové části dochází k analýze materiálových a informačních toků pomocí metodiky Value-Stream mapování. Dále pak k balancování operací a novému taktování výrobní linky. Tyto aktivity jsou pak východiskem pro vznik simulační studie. Výstupem této studie jsou návrhy, které vedou k řešení problémových oblastí stávajícího výrobního procesu.
The bachelor thesis deals with the analysis of a production process and its optimization with the aim of streamlining production. The improvement is achieved through applying lean manufacturing tools and advanced analytical tools of simulation modelling. The theoretical section of the thesis introduces used principles, methods, and analyses. The analytical part evaluates the current state of the production process and serves as a basis for the design part, whereas the design part analyses the material and information flows using the Value-Stream Mapping methodology. The simulation model was created to aid the balancing of operations and the re-engineering of the production line. The output of this study proposes enhancements to the problem areas of the existing production process.
Description
Citation
POKORNÝ, R. Zeštíhlení výroby konektorů s využitím prediktivní simulace [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
doc. Ing. Vít Chlebovský, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Zdeňka Konečná, Ph.D. (místopředseda) Ing. František Milichovský, Ph.D., MBA, DiS. (člen) Ing. Pavel Mráček, Ph.D. (člen) Mgr. Štěpán Konečný, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2022-06-16
Defence
Otázky vedoucího - odpovězeno Otázky oponenta - odpovězeno Ing. Milichovský: Jakým způsobem vstupuje value stream mapping do návrhové části? Proč se nachází tato analýza v návrhové části? Je to Váš podnik - kde se nachází citace v textu práce k informacím daného podniku? Proč jsou celostránkové objekty v textu a ne v přílohách? - odpovězeno doc. Konečná: Komentář k vysoké úrovni bakalářské práce a navrhovaných výstupů. Uvádíte, že bylo využito jednoho nezávislého pozorovatele, resp. Vaší osoby, vysvětlete. - odpovězeno doc. Chlebovský: Co by bylo nutné k vytvoření digitálního dvojčete? - odpovězeno Ing. Konečný: Jaké jsou úspory při aplikaci návrhů v praxi? - odpovězeno
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO