Statická analýza železničního mostu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Bakalářská práce se zabývá statickou analýzou železničního mostu. Pomocí softwaru AxisVM X6 jsem vytvořil 4 různé modely a porovnal je nejen mezi sebou, ale také s jednoduchými ručními výpočty. Dva modely jsou prutové, třetí je deskostěnový, čtvrtý je také deskostěnový ale s krajní římsou, která ztužuje celou konstrukci. Konstrukce jsou zatíženy ručně spočítaným zatížením dle normy.
The bachelor thesis deals with the static analysis of a railway bridge. Using AxisVM X6 software, I created 4 different models and compared them not only with each other, but also with simple manual calculations. Two models are beam models, the third is shell model, the fourth is also shell but with an end ledge that reinforces the entire structure. The structures are loaded by a manually calculated load according to the standard.
Description
Citation
BUREŠ, V. Statická analýza železničního mostu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Konstrukce a dopravní stavby
Comittee
doc. Ing. Ivan Němec, CSc. - předseda, prof. Ing. Zdeněk Kala, Ph.D. - místopředseda, Ing. Beáta Fleischerová - tajemník, Ing. Tereza Juhászová - tajemník, Ing. Petr Hradil, Ph.D. - člen, prof. Ing. Jiří Kala, Ph.D. - člen, prof. Ing. Zbyněk Keršner, CSc. - člen, doc. Ing. Jiří Kytýr, CSc. - člen,
Date of acceptance
2022-06-14
Defence
Student představil komisi svojí závěrečnou práci pomocí předem připravené prezentace. Následovalo přečtení posudků vedoucího a oponenta, který studentovi položil přes deset otázek. Student zodpověděl otázky oponenta. Oponent je s odpovědi částečně spokojen. Poukazuje ale na množství chyb v práci, které ho při četbě výrazně rušili. Začala diskuze o práci a bylo položeno několik otázek (obecná platnost použitých kritérií v práci - Winklerovo, Šolinovo... , roznos zatížení na jednotlivé nosníky, rozdíl mezi Clebshovou a Mohrovou metodou). Student částečně reaguje.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO