Statická analýza krovu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Bakalářská práce se zabývá statickou analýzou dřevěného krovu. Tento krov je součástí sedlové střechy na rodinném domě. Zatížení na konstrukci je spočítáno ručně dle platných norem. Zatížení je rozděleno do celkem 11 zatěžovacích stavů. Výpočtový model konstrukce je vytvořen v programu RFEM. Výsledky vnitřních sil a deformací jsou zkontrolovány ručním výpočtem metodami pro staticky neurčité konstrukce. Tyto hodnoty jsou na závěr porovnány.
The Bachelor Thesis focuses on a static analysis of a timber roof truss. This roof trust is part of the saddle roof on the family home. The load on the structure is calculated manually according to valid standards. The load is divided into a total of 11 load cases. The calculation model of the structure is created in RFEM. Results of internal forces and deformations are checked by manual calculation using methods for statically indeterminate structures. These values are compared at the end.
Description
Citation
HOŘÍNEK, J. Statická analýza krovu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
doc. Ing. Ivan Němec, CSc. - předseda, prof. Ing. Zdeněk Kala, Ph.D. - místopředseda, Ing. Beáta Fleischerová - tajemník, Ing. Tereza Juhászová - tajemník, Ing. Petr Hradil, Ph.D. - člen, prof. Ing. Jiří Kala, Ph.D. - člen, prof. Ing. Zbyněk Keršner, CSc. - člen, doc. Ing. Jiří Kytýr, CSc. - člen,
Date of acceptance
2022-06-14
Defence
Student představil komisi svojí závěrečnou práci pomocí předem připravené prezentace. Následovalo přečtení posudků vedoucího a oponenta, který studentovi položil čtyři otázky. Student zodpověděl otázky oponenta. Oponent je spokojen s odpovědi. Začala diskuze o práci a bylo položeno několik otázek (konstrukční uspořádání, zatížení od podlahy na kleštiny, podpory ve spoji kleštiny a krokve, výpočet u staticky neurčitých konstrukcí, podepření sloupků, zanedbání vlivu normálových sil). Student odpovídá částečně.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO