Vyhotovení přehledu ukázek netypických staveb a jejich zobrazení v katastrálním operátu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
V bakalářské práci je na úvod rozebraná historie katastru v českých zemích od počátku po současnost. Dále je zde přehled předpisů týkající se oblasti evidence staveb v písemném i grafickém operátu katastru nemovitostí. Rozebírá, v čem spočívá přínos geometrického plánu v katastru a jeho historii. Na závěr jsou rozebrány možné atypické stavby a jejich současný zákres v katastrální mapě. V případě, že jejich zákres neodpovídá současným předpisům, je zde vytvořen návrh, jak by měl správně zákres v katastrální mapě vypadat.
The bachelor's thesis deals with the history of the cadastre in the Czech lands from the beginning to the present. There is also an overview of regulations concerning the building records in the written and graphic form of the Real Estate Cadastre. It discusses the benefits of the usage of geometric plan in the cadastre and its history. Finally, atypical buildings and their current outline in the cadastral map are discussed. If their outline does not comply with current regulations, a proposal is made here how the outline in the cadastral map should correctly look like.
Description
Citation
GRYGA, R. Vyhotovení přehledu ukázek netypických staveb a jejich zobrazení v katastrálním operátu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Geodézie, kartografie a geoinformatika
Comittee
doc. Ing. Radovan Machotka, Ph.D. - předseda, Ing. Petr Kalvoda, Ph.D. - místopředseda, Ing. Jiří Ježek - tajemník, Ing. Bronislav Lapčík - člen, Ing. Milan Jelínek - člen, Ing. Jiří Ježek - člen, Ing. Josef Podstavek, Ph.D, - člen, Mgr. Jan Šafařík, Ph.D. - člen,
Date of acceptance
2022-06-13
Defence
Student přednesl obhajobu své bakalářské práce a odpověděl na dotazy oponenta. Doc. Machotka : Dotaz na nejčastější důvody nesprávného zakreslení budov do katastru. Ing. Lapčík : Dotaz na možnost řešit problematiku podchodnou částí budovy.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO