Geodetický monitoring mostní opěry

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Bakalářská práce se zabývá měřením a vyhodnocením přetvoření mostní opěry a přilehlého násypu v Ostravě na silnici I/56 Ostrava – prodloužená Místecká. Hlavní část práce se zabývá realizací a zpracováním jedné etapy měření pro vyhodnocení posunů uvedených stavebných objektů s využitím metod geometrické nivelace ze středu, polární metody, pozemního laserového skenování mobilním mapovacím systémem a multistanicí MS60. Další část práce se zabývá porovnáním jednotlivých metod. Dosažené výsledky jsou interpretované v grafech, tabulkách a také jsou znázorněny barevnou hypsometrii.
The bachelor's thesis deals with the measurement and evaluation of the deformation of the bridge abutment and the adjacent embankment in Ostrava on the road I / 56 Ostrava - prodloužená Místecká. The main part of the work deals with the implementation and processing of one stage of measurement to evaluate the displacements of these buildings using the methods of geometric leveling from the center, polar method, groundbased laser scanning mobile mapping system and multistation MS60. The next part of the work deals with the comparison of individual methods. The achieved results are interpreted in graphs, tables and also shown by color hypsometry.
Description
Citation
KINC, M. Geodetický monitoring mostní opěry [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Geodézie, kartografie a geoinformatika
Comittee
doc. Ing. Dalibor Bartoněk, CSc. - předseda, Ing. Radim Kratochvíl, Ph.D. - místopředseda, Ing. Tomáš Volařík, Ph.D. - tajemník, Ing. Ladislav Bárta, Ph.D. - člen, Ing. Milan Kuruc - člen, Ing. Tomáš Volařík, Ph.D. - člen, Ing. Petr Pospíšil - člen, Ing. Markéta Pospíšilová - člen,
Date of acceptance
2022-06-13
Defence
Student prezentoval svou bakalářskou práci. Poté byly přečteny posudky. Student se vyjádřil k připomínkám vedoucího i oponenta. Dr. Kratochvíl se dotázal na srovnání nivelace a MMS. Dr. Volařík se dotázal na proces výškové kalibrace mračna bodů. Student reagoval s přehledem a bez váhání.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO