Geodetické zaměření a vyhotovení zjednodušené dokumentace skutečného stavu objektu fary

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Bakalářská práce pojednává o zaměření budovy fary a přilehlého okolí a vyhotovení zjednodušené dokumentace (pasportu). V části první, Přehled o současném stavu řešené problematiky, je uveden legislativní rámec. Je uvedeno, co má zjednodušená dokumentace obsahovat a jsou představeny závazné normy, dle kterých je třeba postupovat. Součástí zadání práce bylo se podílet na zaměření budovy. O tom pojednává druhá část. Jsou popsány metody měření a rozsah prací. Na to navazuje popis způsobu výpočtu měřených veličin a navázání do závazných referenčních systémů. Třetí část se věnuje vyhotovování stanovených výstupů a jejich popisem. Je naznačen postup tvorby a zmíněny použité programy.
The bachelor thesis deals with the focus of the rectory building and the surrounding area and the creation of simplified documentation. In the first part named Overview of the current state of the issues addressed the legislative framework is presented. It describes what the simplified documentation should contain and introduces binding standards to be followed. Part of the assignment was to participate in the measurement of the building. That is what the second part is about. Methods of measurement and scope of work are described. This is followed by a description of how measured quantities are calculated and converted into binding reference systems. The third part describes the production of defined outputs and their description. The process of creation is indicated and the programs used are mentioned.
Description
Citation
KLEKAR, M. Geodetické zaměření a vyhotovení zjednodušené dokumentace skutečného stavu objektu fary [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Geodézie, kartografie a geoinformatika
Comittee
doc. Ing. Jiří Bureš, Ph.D. - předseda, Ing. Michal Kuruc, Ph.D. - místopředseda, Ing. Jakub Nosek - tajemník, Ing. Jakub Nosek - člen, Ing. Alena Berková - člen, Ing. Jiří Vondrák, Ph.D. - člen, Ing. Tomáš Kodýtek - člen, Ing. Jiří Sláma - člen, Ing. Jan Králík, Ph.D. - člen,
Date of acceptance
2022-06-13
Defence
Student představil bakalářskou práci „Geodetické zaměření a vyhotovení zjednodušené dokumentace skutečného stavu objektu fary“. Představil zájmový objekt, měřické metody, výpočet souřadnic bodů měřické sítě a podrobných bodů a tvorbu zjednodušené stavební dokumentace. Uvedl výsledky a zároveň návaznost na předpisy ve stavebnictví. Následně byly přečteny posudky vedoucího práce a oponenta. Ing. Kuruc se zeptal na způsob výpočtu měřické sítě - student odpověděl. Dále se dotazovala Ing. Berková - student na její otázky také odpověděl.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO