Zaměření a vyhotovení účelové mapy velkého měřítka v k. ú. Malhostovice - trať Zlámaniny část A

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Předmětem této bakalářské práce je vyhotovení účelové mapy lokality Zlámaniny ve 3. třídě přesnosti dle ČSN 01 3410. V teoretické části je představena lokalita, použité přístroje a hlavní měřické metody. Praktická část se zabývá budováním pomocné měřické sítě připojené do závazných referenčních systémů, tachymetrickým měřením bodů, zpracováním dat a testováním přesnosti mapy. Výsledná mapa je vyhotovena v měřítku 1:500 v souřadnicovém systému S-JTSK a výškovém systému Bpv.
The theme of this bachelor thesis is creating a purpose map of the Zlámaniny location in the 3rd accurancy class according to ČSN 01 3410. The theoretical part presents the location, used devices and the main measuring methods. The practical part deals with the construction of geometric measuring network connected to binding reference systems, tachymetric point measurement, data processing and testing the accurancy of the map. The resulting map is made at a scale of 1:500 in the coordinate system S JTSK and the altitude system Bpv.
Description
Citation
LEKSOVÁ, V. Zaměření a vyhotovení účelové mapy velkého měřítka v k. ú. Malhostovice - trať Zlámaniny část A [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Geodézie, kartografie a geoinformatika
Comittee
doc. Ing. Dalibor Bartoněk, CSc. - předseda, Ing. Radim Kratochvíl, Ph.D. - místopředseda, Ing. Tomáš Volařík, Ph.D. - tajemník, Ing. Ladislav Bárta, Ph.D. - člen, Ing. Milan Kuruc - člen, Ing. Tomáš Volařík, Ph.D. - člen, Ing. Petr Pospíšil - člen, Ing. Markéta Pospíšilová - člen,
Date of acceptance
2022-06-13
Defence
Studentka představila svou práci formou prezentace. Následně bylo přečteno hodnocení vedoucí práce a oponenta. Studentka se dostatečně vyjádřila ke všem připomínkám oponenta. Dr. Kratochvíl se dotázal na výškové testování přesnosti a vyrovnání sítě. Studentka detailně vysvětlila svůj postup. Dále odpovídala na další dílčí dotazy. Dále se dotázal Dr. Bárta na transformaci souřadnic GNSS. Studentka doplnila informace o postupu. Dále byl položen dotaz na natočení textů v kontrolních profilech. Studentka reagovala výstižně.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO