Využití technologie GNSS pro měření posunů staveb

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Tato bakalářská práce si klade za úkol zaměření, zpracování a vyhodnocení dat získaných statickou metodou GNSS na bodě vytyčovací sítě Královopolského tunelu v letech 2002, 2004 a 2022 a na bodech geodynamické sítě „Sněžník“ získané v letech 2012 až 2022 a všechna tyto měření pak zpracovat v programu Trimble Business Center. Na základě výsledků je pak jejím cílem odhalit možné posuny v horizontálním a vertikálním směru vůči výchozím bodům.
This bachelors thesis sets the task to measure, process and evluate data obtained through static GNSS method on a point in a network used to set out Královopolský tunnel, these measurements were obtained in the years 2002, 2004 and 2022. The other GNSS measurements were carried out on points in geodynamic network „Sněžník“ which were obtained between years 2012 and 2022. All of these measurements should be proccessed through Trimble Business Center. Based on the results it should reveal possible horizontal and vertical deformations in the direction to default points.
Description
Citation
MÍČA, V. Využití technologie GNSS pro měření posunů staveb [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Geodézie, kartografie a geoinformatika
Comittee
doc. Ing. Radovan Machotka, Ph.D. - předseda, Ing. Petr Kalvoda, Ph.D. - místopředseda, Ing. Jiří Ježek - tajemník, Ing. Bronislav Lapčík - člen, Ing. Milan Jelínek - člen, Ing. Jiří Ježek - člen, Ing. Josef Podstavek, Ph.D, - člen, Mgr. Jan Šafařík, Ph.D. - člen,
Date of acceptance
2022-06-13
Defence
Student přednesl obhajobu své bakalářské práce a odpověděl na dotazy oponenta. Doc. Machotka : Dotaz na chybějící souřadnicové systémy. Dotaz na grafy v práci. Ing. Podstavek : Dotaz na selekci GNSS dat.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO