Bytový dům

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá zpracováním projektové dokumentace pro provedení stavby bytového domu. Bytový dům je tvořen 5 nadzemními podlažími a 1 podzemním podlažím částečně zahloubeným do mírně svažitého terénu. V podzemním patře jsou umístěné parkovací stání pro rezidenty domu. Parkování je řešeno pomocí autozakladačů. V nadzemních patrech je umístěno celkem 22 bytové jednotky. Konstrukční systém novostavby je stěnový: kombinace monolitických stěn a zdiva z vápenopískových cihel. Obvodové stěny jsou zatepleny kontaktním zateplovacím systémem. Stropy jsou z monolitického železobetonu. Střecha je navržena jako plochá jednoplášťová.
This bachelor's thesis deals with the processing of project documentation for the realization of an apartment building. It consists of 5 floors and one underground floor partially dipped into the slightly sloping terrain. There are parking slots also provided for house residents on the underground floor. Parking is solved using mechanical parking system. A total of 22 residential units are located on the upper floors. The wall-based construction system is used in a projected building. It is a combination of monolithic walls and masonry made of sand-lime bricks. The perimeter walls are insulated with a contact thermal insulation system. The ceilings are made of monolithic reinforced concrete. The warm flat roof construction solution was used for this building.
Description
Citation
BALASH, I. Bytový dům [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
doc. Ing. Ján Rybárik, Ph.D - předseda, doc. Ing. Ladislav Štěpánek, CSc. - místopředseda, Ing. Ondřej Nespěšný - tajemník, Ing. Daniel Skřek - tajemník, Ing. Markéta Sedláková, Ph.D. - člen, Ing. David Bečkovský, Ph.D. - člen, Ing. Miroslav Maňas - člen,
Date of acceptance
2022-06-13
Defence
Student představil svou bakalářskou práci pomocí powerpointové prezentace. Představil umístění a situaci místa stavby, dispoziční řešení objektu, konstrukční řešení a materiálové řešení. Dále student odpovídal na dotazy zkušební komise a otázky oponenta: - Jak se správně kótuje ocelová zárubeň v příčce? - Jak bude zajištěno větrání v 1.pp v prostorech sklepních kójí, chodby a technické místnosti? - V souhrnné technické zprávě je uveden v odstavci 1.f střední radonový index. jak docílíte nepropustnosti radonu navržené bílé vany? - Zdůvodněte velikost chodeb u bytů 1+kk, 2+kk. - Jak byste vyřešil tepelný most, který vznikne mezi terasou v 1.np a garáží v 1.pp? (hlavně v místě garážových vrat) - Kde je umístěn svod z vpustí na terase v 1.np? Student s dokonalým přehledem zaujímal odborná stanoviska ke všem připomínkám oponenta a výborně reagoval i na všechny otázky členů komise, které byly k obhajované práci položeny.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO