Bytový dům s fitness centrem

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Predložená bakalárska práce spracováva projektovú dokumentáciu na prevedenie stavby pre novostavbu bytového domu s fitness centrom v meste Kuřim pri Brne. Objekt disponuje jedným podzemným podlažím a piatimi nadzemnými. V suteréne sa nachádza hromadná garáž s 24 parkovacími miestami vrátane dvoch miest pre osoby so zníženou schopnosťou pohybu. V prvom nadzemnom podlaží sa nachádza nevýrobná prevádzka, ktorou je fitness centrum s priestrannou terasou. Ďalšie nadzemné podlažia disponujú bytovými jednotkami. Budova je navrhnutá ako monolitický železobetónový skelet s výplňovým murivom z keramických tvárnic. Obvodové steny nad úrovňou terénu sú zateplené kontaktným zatepľovacím systémom ETICS. Strecha objektu je plochá jednoplášťová. Projektová dokumentácia je vypracovaná metodikou BIM.
The submitted bachelor's thesis deals with a project documentation for the construction of a new apartment building with a fitness center in the town of Kuřim near Brno. The building has one underground floor and five above ground. In the basement there is a collective garage with 24 parking spaces, including two spaces for disabled people. On the first floor is a non-production facility which is a fitness center with a spacious terrace. Other above-ground floors have housing units. The building is designed as a monolithic reinforced concrete skeleton with infill masonry from ceramic blocks. Perimeter walls above ground level are insulated with the ETICS contact thermal insulation system. The roof of the building is flat, single-skinned. The project documentation is developed using the BIM methodology.
Description
Citation
BARTAKOVIČ, R. Bytový dům s fitness centrem [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
sk
Study field
Pozemní stavby
Comittee
prof. Ing. Darja Kubečková, Ph.D. - předseda, Ing. Petr Beneš, CSc. - místopředseda, Ing. Michal Navrátil - tajemník, Ing. Slávka Pobucká - tajemník, Ing. Roman Brzoň, Ph.D. - člen, Ing. Eva Šuhajdová - člen, Ing. František Vlach, Ph.D. - člen,
Date of acceptance
2022-06-14
Defence
Student si připravil prezentaci projektu bytového domu. Prezentace obsahovala popis zájmového území, situaci objektu, popis objektu, dispoziční řešení podlaží, konstrukční systém s popisem materiálů, architektonické řešení a vizualizace exteriéru. Student si připravil odpovědi v reakci na otázky oponenta. Byly položeny další doplňující otázky: Je pro výstavbu nějaká regulační plán? St: o jedno podlaží nad požadavek. K čemu bude veliká terasa k bytu? St: skrze vizuál. Jsou úložné prostory v bytech? St: v pokojích. Proč elektrický dohřev když je plynový kotel? St: lepší řešení pouze plynovým kotlem. Student s dokonalým přehledem zaujímal odborná stanoviska ke všem připomínkám oponenta a výborně reagoval i na všechny otázky členů komise, které byly k obhajované práci položeny.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO