Bytový dům

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Předmětem této bakalářské práce je vypracování dokumentace pro provedení novostavby bytového domu v Janové. Jedná se o čtyřpodlažní podsklepený objekt s výtahem. V bytovém domě se nachází osmnáct bytových jednotek. Z části z nich je umožněn výstup na balkon či lodžii. Ke každé bytové jednotce náleží vlastní parkovací stání přímo v objektu, nebo před objektem. Podzemní podlaží je z větší části tvořeno hromadnou garáží se sedmi parkovacími stáními a jedním stáním pro osoby se zhoršenou schopností orientace a pohybu. Dále zde najdeme stání pro kola, místnost se sklepními kójemi, technickou místnost, strojovnu vzduchotechniky, místnost pro elektroměry, kočárkárnu a úklidovou místnost. Nadzemní podlaží jsou tvořena jednotlivými bytovými jednotkami o dispozicích 1+kk, 2+kk, 3+kk a 4+kk. Novostavba bytového domu je založena na betonových pásech a patkách. Svislé nosné konstrukce podzemní části objektu tvoří monolitická železobetonová stěna. V nadzemní části objektu je navržen konstrukční systém zděný, podélný i příčný z tvarovek Porotherm. Stropní konstrukce v celém objektu tvoří monolitické železobetonové desky. Zastřešením objektu je jednoplášťová plochá zelená střecha. Provětrávaná fasáda objektu je z bondových kazet typu S-Z.
The subject of this bachelor's thesis is documentation for the construction of the new apartment building in Janová. It is a four-storey basement building with an elevator. There are eighteen residential units in the apartment building. Some of them have access to a balcony or loggia. Each apartment has its own parking space directly in the building or in front of the building. The most part of basement is made up of a collective garage with seven parking spaces and one parking space for people with impaired ability to orientate and move. There is also a parking space for bicycles, a room with cellars, a technical room, an air conditioning engine room, a room for electricity meters, a carriage house and a cleaning room. The upper floors are made up of individual housing units with layouts of 1+kk, 2+kk, 3+kk and 4+kk. The new apartment building is based on concrete strip footings and foundation pads. The vertical load-bearing structures of the underground part of the building are made of cast-in-place reinforced concrete wall. In the above-ground part of the building is designed structural longitudinal and transversal masonry system made of bricks by Porotherm. The floor structures in the whole building consists of cast-in-place reinforced concrete slabs. The roof of the building is a warm flat green roof. The ventilated facade of the building is made of bond S-Z type facade panels.
Description
Citation
CHROUSTOVÁ, N. Bytový dům [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
prof. Ing. Darja Kubečková, Ph.D. - předseda, Ing. Petr Beneš, CSc. - místopředseda, Ing. Michal Navrátil - tajemník, Ing. Slávka Pobucká - tajemník, Ing. Roman Brzoň, Ph.D. - člen, Ing. Eva Šuhajdová - člen, Ing. František Vlach, Ph.D. - člen,
Date of acceptance
2022-06-14
Defence
Studentka si připravila prezentaci projektu bytového domu. Prezentace obsahovala popis zájmového území, situaci objektu, popis objektu, dispoziční řešení podlaží, konstrukční systém s popisem materiálů, architektonické řešení a vizualizace exteriéru. Studentka si připravila odpovědi v reakci na otázky oponenta. Byly položeny další doplňující otázky: Proč je vstup ve výšce 800 mm? St: z důvodů balkonu. Kde by mohla být výusť VZT? Student s velmi dobrým přehledem zaujímal odborná stanoviska ke všem připomínkám oponenta a velmi dobře reagoval i na všechny otázky členů komise, které byly k obhajované práci položeny.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO