Bytový dům

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Předmětem bakalářské práce je projektová dokumentace novostavby bytového domu ve Znojmě na ulici Trentská. Navrhovaný objekt je podobného charakteru jako stávající zástavba, jedná se o čtyřpodlažní bytový dům, zcela podsklepený s ustupujícím posledním podlažím a s plochou střechou. V nadzemních podlažích se nachází vždy tři bytové jednotky velikostní kategorie 1+KK až 3+KK s výjimkou 4.NP, kde se nachází 1 větší bytová jednotka velikostní kategorie 3+KK. Bytová jednotka č. 3 v 1.NP je uzpůsobena pro užívání osobou s omezenou možností pohybu. Navrhovaný bytový dům je postavěný moderními technologiemi, stěnový nosný systém v nadzemní části je z keramických tvárnic provedení 2in1 a AKU. Podzemní podlaží bude provedeno z betonových tvárnic ztraceného bednění prolitých betonem a vyztužených prutovou výztuží. Objekt bude založen na monolitických betonových pasech se železobetonovou podlahovou deskou. Nosnou část stropní konstrukce tvoří železobetonová monolitická stropní deska. Schodiště je rovněž řešeno jako monolitická železobetonová deska s nabetonovanými jednotlivými stupni.
The subject of the bachelor’s thesis is project documentation of new appartment building in Znojmo on street Trentská. Designed building is similiar to surrounding existing buildings, the house is four storeyed, with basement and recessing last storey with flat roof. Every above-ground floor has three residential units of categories one to three rooms with open-plan kitchen with the exception of last floor, where’s one bigger residential unit of three room category with open-plan kitchen. Residential unit n.3 in 1st floor is designed for person with reduced mobility. Designed appartment building is built with modern technologies, load-bearing walls of above-ground part of the building are made from clay blocks in 2in1 and AKU variants. Underground part of the building is made from structural formwork with concrete and rod reinforcement. Building’s foundation will be made of cast-in-place concrete strip footing with reinforced concrete floor slab. Load-bearign part of ceiling construction is made of reinforced concrete ceiling slab. Staircase is also made as reinforced concrete slab with stair steps made of concrete.
Description
Citation
JAROŠ, D. Bytový dům [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
doc. Ing. Jan Pěnčík, Ph.D. - předseda, doc. Ing. Libor Matějka, CSc., Ph.D., MBA - místopředseda, Ing. Václav Pilík - tajemník, Ing. Ing. Jan Skupa - tajemník, Ing. Lukáš Daněk, Ph.D. - člen, Ing. arch. Ivana Utíkalová - člen, Ing. Bohuslav Brukner - člen,
Date of acceptance
2022-06-13
Defence
Student v úvodu představil komisi prezentaci své závěrečné práce. V prezentaci byla uvedena lokalita, popis objektu, konstrukční a materiálové řešení, dispoziční řešení, architektonické řešení a stavebně-fyzikální hodnocení. Následně student zodpovídal na otázky oponenta. Otázky byli odpovídány v plném rozsahu, komise se dotazovala na doplňující otázky. Student se snažil vcelku velmi dobře reagovat na připomínky oponenta a zdůvodňovat svoje navrhovaná řešení, rovněž na většinu otázek členů komise k předložené práci reagoval velmi dobře.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO