Bytový dům

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Předmětem bakalářské práce je novostavba bytového domu v Brně-Bohunicích. Bytový dům má 4 nadzemní podlaží. Objekt není podsklepený. V přízemí se nachází byt pro handicapované, sklepní kóje pro každý byt a technické zázemí pro chod budovy. V bytovém domě je celkem 10 bytových jednotek a projektovaná kapacita je 20 lidí. Objekt je zděný z cihelných tvarovek. Stropní konstrukce je řešena, jako polomontovaná z cihelných vložek a nosníků, plochá střecha je plochá vegetační. Bytový dům je projektován, jako dům s téměř nulovou spotřebou energie.
The subject of the bachelor's thesis is the new construction of an apartment building in Brno-Bohunice. The apartment building has 4 floors. The building does not have a basement. On the ground floor there is an apartment for the disabled, a cellar for each apartment and technical facilities for the operation of the building. There are a total of 10 residential units in the apartment building and the projected capacity is 20 people. The building is made of brick blocks. The ceiling structure is designed as a semi-assembled brick inserts and beams, the flat roof is vegetation. The apartment building is designed as a house with almost zero energy consumption.
Description
Citation
JOKL, L. Bytový dům [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
prof. Ing. Darja Kubečková, Ph.D. - předseda, Ing. Petr Beneš, CSc. - místopředseda, Ing. Michal Navrátil - tajemník, Ing. Slávka Pobucká - tajemník, Ing. Roman Brzoň, Ph.D. - člen, Ing. Eva Šuhajdová - člen, Ing. František Vlach, Ph.D. - člen,
Date of acceptance
2022-06-14
Defence
Student si připravil prezentaci projektu bytového domu. Prezentace obsahovala popis zájmového území, situaci objektu, popis objektu, dispoziční řešení podlaží, konstrukční systém s popisem materiálů, architektonické řešení a vizualizace exteriéru. Student si připravil odpovědi v reakci na otázky oponenta. Byly položeny další doplňující otázky: bezbariérový přístup je vhodná vanička? St: není. Žulové kostky skrze bezbariérovost není vhodný. Na co jsou náchylné spraše? St: netušil. Jaká je výška svislého výkopu? St: 1,6m- problém skrze bezpečnost práce St: musí se zajistit pažením. Alternativa pažení? St: svahování. Komise: základ rampy by měl být do nezámrzné hloubky. Proč je navržená rampa? St: neřešil, jednoduší terén výškově se vstupem. Za kolik by se prodal byt 3+KK St: 8 až 9 mil. Kč. Je byt luxusní plochou či nějaké jiné vybavení? St: velké terasy s velkými okny, sklepní velké koje.Řešil jste zastínění u velkých oken? St: doporučuji žaluzie, uvažováno s vnitřním stíněním. Student se snažil vcelku velmi dobře reagovat na připomínky oponenta a zdůvodňovat svoje navrhovaná řešení, rovněž na většinu otázek členů komise k předložené práci reagoval velmi dobře.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO