Bytový dům

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Předmětem bakalářské práce je návrh novostavby bytového domu v Moravské Chrastové. Pozemek určený pro výstavbu se nachází ve svahu ve východní části obce. Objekt je navržen jako samostatně stojící, s jedním suterénním podlažím a čtyřmi nadzemními podlažími, přičemž poslední nadzemní podlaží je řešené jako ustupující. V objektu se nachází 11 bytových jednotek, umístěných v nadzemních podlažích. Suterén objektu slouží technickým a skladovacím účelům – je zde umístěna technická místnost, sklepní kóje, sklad, kolárna a kočárkárna, sušárna, úklidová místnost a společenská místnost. Ze všech bytů je přístup na předsazený balkón nebo terasu. Objekt propojuje tříramenné schodiště a bezbariérová výtah. Objekt je zastřešen plochou střechou rozdělenou na 2 části: pochozí, která je využitá jako terasa pro byty ve 4NP a nepochozí částí. Svislý konstrukční systém je zděný z keramického zdiva a v suterénním podlaží je zdivo přilehlé k zemině řešeno jako železobetonové. Vodorovný konstrukční systém tvoří filigránové panely, které jsou následně zmonolitněné.
The subject of this bachelor's thesis is design of apartment building in Moravská Chrastová. The land intendet for construction is located on slope in the eastern part of village. The building is designet as a free-standing, with one basement floor and four above-ground floors, while last above-floor is designet as a recessive. The building has 11 housing units, situated in above-ground floors. The basement of building is used as technical and storage premises - there are a technical room, cellars, warehouse, bicycle room, pram room, drying room, cleaning room and common room. All housing units hava access to balcony or terrace. The building is connected by a three-arm staircase adn a barrier-free elevator. The apartment building is covered by flat roof devidet into two parts: a walkable, whitch is used as a terrace for apartments in 4th floor and non-walkable part. The vertical construction systém is made of brick masonry and in the basement floor, whitch is adjectid to the ground is made of reinforced concrete wall. The horizontal construction system consists of filigree panels, whitch are solidified.
Description
Citation
KOVAŘÍK, T. Bytový dům [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
Doc.Ing.Ing. arch. Milan Palko, Ph.D - předseda, doc. Ing. Miloš Kalousek, Ph.D. - místopředseda, Ing. Martin Pilinszki - tajemník, Ing. Klára Hobzová - tajemník, Ing. Monika Manychová, Ph.D. - člen, Ing. Ondřej Fuciman, Ph.D. - člen, Ing. Zdeněk Janík - člen,
Date of acceptance
2022-06-13
Defence
Student předvedl svou práci pomocí powerpointové prezentace. Během obhajoby práce uvedla: - umístění stavby, lokalitu, - základní půdorysy objektu, popis provozu, - konstrukční řešení stavby, - materiálové řešení stavby, - pohledy a 3D vizualizaci objektu. Student dále objasnil a zodpověděl následující dotazy a připomínky oponenta práce: -minimální rozměry pro osoby přepravující osobu těžce postiženou, ověření -výhody a nevýhody spádování hydroizolační vrstvy pomocí betonu, dilatace, materiál parotěsné vrstvy -detail E - střešní vtok, skladba S8, vysvětlit pojistnou vrstvu Student s velmi dobrým přehledem zaujímal odborná stanoviska ke všem připomínkám oponenta a velmi dobře reagoval i na všechny otázky členů komise, které byly k obhajované práci položeny.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO