Bytový dům

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Předmětem bakalářské práce je novostavba bytového domu, který se nachází na východ od centra města Zlín, Příluky. Objekt má tři nadzemní podlaží a je částečně podsklepen. Je zastřešen plochou střechou. V podzemním podlaží jsou navrženy sklepní boxy k jednotlivým bytům. V přízemí se nachází technické zázemí objektu. V každém nadzemním podlaží se nacházejí dva byty. Vstup do objektu je ze západní strany odkud přichází přístupový chodník, který budovu spojuje s parkovištěm a komunikací. Parkoviště má šest parkovacích míst plus jedno pro invalidy. Konstrukční systém objektu je stěnový z keramických bloků Porotherm. Vodorovné nosné konstrukce tvoří železobetonová deska. Stavba je založena na základových pasech z prostého betonu. Obvodové stěny jsou kontaktně zatepleny systémem ETICS použitím fasádního polystyrenu tl. 200 mm.
The subject of the bachelor's thesis is the new construction of an apartment building, which is located east of the city center of Zlín, Příluky. The building has three floors and has partial basement. It is covered with a flat roof. Basement boxes for individual apartments are designed in the basement. On the ground floor there is an utility room of the building. There are two apartments on each floor. The entrance to the building is from the west side, where the access path comes from. It connects the building with the parking lot and the road. The car park has six parking spaces plus one for the disabled. The walls of the building are made of Porotherm ceramic blocks. The horizontal load-bearing structures are form a reinforced concrete slab. The construction is based on concrete foundation strips. Perimeter walls are insulated with ETICS system using facade polystyrene th. 200 mm.
Description
Citation
KRAMPLA, J. Bytový dům [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
prof. Ing. Boris Bielek, Ph.D. - předseda, prof. Ing. Jitka Mohelníková, Ph.D. - místopředseda, Ing. Jindřich Galata - tajemník, Ing. Andrea Bartošová - tajemník, Ing. Petr Jelínek, Ph.D. - člen, Ing. Dáša Sukopová - člen, Ing. Pavel Příborský - člen,
Date of acceptance
2022-06-13
Defence
Student představil svoji BP na téma Bytový dům a zodpověděl otázky a připomínky oponenta. V prezentaci bylo představeno umístění stavby, dispoziční řešení objektu, konstrukční řešení a materiálové řešení a následně pak vizualizace stavby. Diskuze nad prezentací studenta: Je možné vsakování u jílovité zeminy? Jaké je řešení atiky, asfaltový pás vs. měkčené PVC? Student se snažil vcelku velmi dobře reagovat na připomínky oponenta a zdůvodňovat svoje navrhovaná řešení, rovněž na většinu otázek členů komise k předložené práci reagoval velmi dobře.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO