Bytový dům

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Předmětem této bakalářské práce je návrh bytového domu v Horním Maršově, obci ve východních Krkonoších poblíž města Trutnova. Stavební pozemek se nachází v zastavěném centru obce nedaleko náměstí. Půdorys domu je jednoduchý, obdélníkový. Konstrukční systém domu je stěnový z keramických cihel se stropy z monolitických železobetonových desek. Střecha je navržena jako vegetační, pultová, dvouplášťová s extenzivní zelení. Celá budova je založena na základových pasech z prostého betonu. Objekt je výškově rozdělen do čtyř nadzemních a jednoho podzemního podlaží, která jsou propojena dvouramenným schodištěm s mezipodestami a výtahem. V podzemním podlaží se nachází technické zázemí a zázemí pro nájemníky, v prvním nadzemním podlaží se nachází nájemní jednotka vhodná pro zřízení ordinace praktického lékaře. Bytový dům má navržen celkem 14 bytových jednotek od velikosti 1 + kk do velikosti 4 + 1 včetně jednotky pro osoby s omezenou schopností pohybu a orientace umístěné v prvním nadzemním podlaží.
The subject of the bachelor´s thesis is the design of an apartment building in Horní Maršov, a village located in Eastern Giant Mountains near Trutnov city. The building plot is located in the built-up center of the village near the square. The floor plan of the house is simple, rectangular. The construction system of the house is a wall made of ceramic bricks with ceilings made of monolithic reinforced concrete slabs. The roof is designed as a vegetation, counter, double-skinned with extensive greenery. The height of the building is divided into four above-ground and one underground floor, which are connected by a two-armed staircase with intermediate landings and an elevator. In the basement, there is a utility room, facilities for tenants. On the first floor there is a rental unit suitable as surgery. The apartment building has a total of 14 residential units designed from size 1 + KK to size 4 + 1, including a unit for people with limited mobility and orientation located on the first floor.
Description
Citation
MACHOVÁ, P. Bytový dům [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
doc. Ing. Ján Rybárik, Ph.D - předseda, doc. Ing. Ladislav Štěpánek, CSc. - místopředseda, Ing. Ondřej Nespěšný - tajemník, Ing. Daniel Skřek - tajemník, Ing. Markéta Sedláková, Ph.D. - člen, Ing. David Bečkovský, Ph.D. - člen, Ing. Miroslav Maňas - člen,
Date of acceptance
2022-06-13
Defence
Studentka představila svou bakalářskou práci pomocí powerpointové prezentace. Představila umístění a situaci místa stavby, dispoziční řešení objektu, konstrukční řešení a materiálové řešení. Dále studentka odpovídala na dotazy zkušební komise a otázky oponenta: - Půdorysy podlaží a) Doporučuji navrhnout v místnostech WC keramické obklady stěn (alespoň kolem umyvadel). b) Objasněte technické řešení výtahu. - Výkres tvaru stropů - Chybí označení a popis ztužujících věnců (i ve výpisech), v řezech objektem jsou ztužující věnce správně označeny a popsány. - Výkres výkopů - Objasněte výškovou úroveň zvolené pracovní plochy pro zakreslování a provádění výkopů. Student se snažil vcelku velmi dobře reagovat na připomínky oponenta a zdůvodňovat svoje navrhovaná řešení, rovněž na většinu otázek členů komise k předložené práci reagoval velmi dobře.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO