Bytový dům

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Předmětem bakalářské práce je zpracování projektové dokumentace pro provedení stavby samostatně stojícího bytového domu v okrajové části města Vyškov. Bytový dům je navržen jako terasový čtyřpodlažní, částečně podsklepený. V suterénu objektu jsou umístěny sklepní prostory ke skladování pro každou bytovou jednotku, technické zázemí objektu a společenská místnost. V nadzemních podlažích se nachází 9 bytových jednotek. V 1. podlaží a 2. podlaží jsou navrženy byty s kategorií 3+kk. Ve třetím podlaží jsou umístěny byty 5+kk (mezonetové byt). Každému bytu přísluší vlastní terasa přístupná z obývacího pokoje a mezonetové byty jsou navíc doplněny o balkony v posledním podlaží. Bytový dům je založen na plošných základech ze železobetonu. Nosný systém suterénu je proveden z vodostavebního betonu a společně se základovou deskou tvoří tzv. „bílou vanu“. Nepodsklepená část je založena na železobetonových základových pásech. Jádro objektu (schodišťový prostor a výtahová šachta) je taktéž navrženo jako monolitické železobetonové stěny. Svislé nosné konstrukce nadzemních podlaží jsou navrženy jako zděné z klasických a zvukově izolačních vápenopískových bloků. Nenosné jsou prováděny jako zděné příčky z vápenopískových bloků tl. 150 mm či 115 mm. Obvodový plášť je řešen jako provětrávaná fasáda s dřevěným obložením. Stropy jsou provedeny jako železobetonové monolitické desky a v některých místnostech jsou opatřeny SDK podhledem buď přímo kotveným nebo zavěšeným. Plochá střecha nad 4.NP je vegetační. 3.NP je zastřešeno jednoplášťovou plochou střechou s povlakovou krytinou. Okna a vnější dveře jsou hliníkové, zasklené izolačními trojskly.
The aim of the bachelor’s thesis is to create project documentation for the construction of a detached apartment house on the outskirts of Vyškov city. The apartment building is designed as a partial basement, a four-story terraced building. In the basement are located cellars used for storage of each apartment unit, technical facilities of the building, and a common room. There are a total of 9 apartments on the upper floors. On the first floor and the second floor are designed apartments with category 3 + kk. On the third floor are located apartments with category 5+kk (maisonette). Each apartment has its own terrace accessible from the living room and maisonette apartments are also complemented by balconies on the top floor. The apartment building is based on flat reinforced concrete foundations. The structural system of the basement is made of waterproof concrete and together with the foundation slab forms a so-called "white tub". The non-basement part is based on reinforced concrete foundation strips. The core of the building (staircase and elevator shaft) is also designed as monolithic reinforced concrete walls. The vertical load-bearing structures of the upper floors are designed as masonry from classic and acoustic sand-lime blocks. Non-load-bearing ones are made as masonry partitions either of sand-lime blocks of thickness 150 mm or 115 mm. Building envelope is designed as a ventilated facade with timber cladding. The ceilings are made as cast-in-place reinforced slabs and in some rooms, they are equipped with SDK suspended ceilings, either directly anchored or suspended. The flat roof above the 4th floor is a green roof. The 3rd floor is covered with a warm flat roof with asphalt roofing. Windows and exterior doors are aluminum and glazed with insulating triple glazing.
Description
Citation
MALÁ, B. Bytový dům [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
Doc.Ing.Ing. arch. Milan Palko, Ph.D - předseda, doc. Ing. Miloš Kalousek, Ph.D. - místopředseda, Ing. Martin Pilinszki - tajemník, Ing. Klára Hobzová - tajemník, Ing. Ondřej Fuciman, Ph.D. - člen, Ing. Romana Benešová - člen, Ing. Zdeněk Janík - člen,
Date of acceptance
2022-06-14
Defence
Studentka předvedla svou práci pomocí powerpointové prezentace. Během obhajoby práce uvedla: - umístění stavby, lokalitu, - základní půdorysy objektu, popis provozu, - konstrukční řešení stavby, - materiálové řešení stavby, - pohledy a 3D vizualizaci objektu, - energetická náročnost budovy, bílá voda, akustika Studentka dále objasnila a zodpověděl následující dotazy a připomínky oponenta práce: -HZS otáčení vozidel -hydroizolace spodní stavby v místě výtahu -dveře/levé -součinitel prostupu tepla u výplní otvorů Student s dokonalým přehledem zaujímal odborná stanoviska ke všem připomínkám oponenta a výborně reagoval i na všechny otázky členů komise, které byly k obhajované práci položeny.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO