Bytový dům

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Předmětem zpracování této bakalářské práce bylo vytvoření projektové dokumentace pro provádění stavby, pro stavbu nového bytového domu na ulici Labská zahrada, ve městě Hradec Králové, katastrálním území Třebeš. Jedná se o navržený samostatně stojící objekt, který je po celém svém půdoryse podsklepený. Objekt je po celém svém půdoryse podsklepen. V suterénu se nachází technické zázemí objektu, společné a skladovací prostory. Každé nadzemní podlaží je navrženo s rozdílnou dispozicí. V prvním nadzemním podlaží se nachází 2 bytové jednotky a prostor pro provozovnu (kadeřnictví). V druhém nadzemním podlaží se nachází 3 bytové jednotky a v třetím nadzemním podlaží se nachází 2 velké bytové jednotky. Čtvrté nadzemní je tvořeno pouze vstupem na hlavní střešní rovinu, která je řešena jako plochá, jednoplášťová s intenzivní zelení. Cílem zpracování projektové dokumentace bylo v souladu s platnými normami, zákony a vyhláškami splnit zadání a navrhnout funkční prostory bytového domu, která bude vytvářet příjemné prostředí pro bydlení budoucích obyvatel tohoto objektu. Zpracování návrhu bytového domu probíhalo s ohledem na aktuálně platný územní plán města Hradec Králové.
The subject of the bachelor's thesis was the creation of project documentation for the construction of a new apartment building on the street Labská zahrada, in the city of Hradec Králové, cadastral area Třebeš. It is a designed free-standing building, which has a basement along its entire floor plan. The building has a basement along its entire floor plan. In the basement there is a technical background of the building, common and storage areas. Each floor is designed with a different layout. On the first floor there are 2 residential units and space for business (hairdressing). There are 3 residential units on the second floor and 2 large residential units on the third floor. The fourth above-ground is formed only by the entrance to the main roof plane, which is designed as a flat, single-skinned with intense vegatation. The aim of processing the project documentation was, in accordance with applicable standards, laws and decrees, to fulfill the assignment and design the functional premises of the apartment building, which will create a pleasant living environment for future residents of this building. The design of the apartment building took place with regard to the currently valid zoning plan of the city of Hradec Králové.
Description
Citation
MIKASOVÁ, N. Bytový dům [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
Doc.Ing.Ing. arch. Milan Palko, Ph.D - předseda, doc. Ing. Miloš Kalousek, Ph.D. - místopředseda, Ing. Martin Pilinszki - tajemník, Ing. Klára Hobzová - tajemník, Ing. Ondřej Fuciman, Ph.D. - člen, Ing. Romana Benešová - člen, Ing. Zdeněk Janík - člen,
Date of acceptance
2022-06-14
Defence
Studentka předvedla svou práci pomocí powerpointové prezentace. Během obhajoby práce uvedla: - umístění stavby, lokalitu, - základní půdorysy objektu, popis provozu, - konstrukční řešení stavby, - materiálové řešení stavby, - pohledy a 3D vizualizaci objektu. Studentka dále objasnila a zodpověděl následující dotazy a připomínky oponenta práce: -chybí specifikace prvků vy výkresech -návrh drenáže u základových pasů -odkanalizování anglických dvorků -chybné navržené spádové vrstvy u střechy -rozdíl mezi vtokem a vpusti -detail balkonu Na připomínky oponenta reagoval student přijatelným způsobem, na otázky položené členy komise k předložené práci odpovídal poněkud nejistě, některé z nich nebyl schopen zodpovědět zcela uspokojivě.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO