Novostavba bytového domu v Holešově

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Úkolem bakalářské práce je vypracovat projektovou dokumentaci pro provádění novostavby bytového domu v Holešově. Objekt je navržen jako samostatně stojící, plně podsklepený se 3 nadzemními podlažími. Bytový dům disponuje 6 bytovými jednotkami celkově pro 20 obyvatel. Bytové jednotky mají velikost 2+KK a 3+KK, ke každému bytu je k dispozici terasa anebo balkón a sklepní kóje umístěné v podzemním podlaží. Vstup do objektu je orientován z jihozápadní strany objektu. Jednotlivá podlaží spojuje železobetonové monolitické dvouramenné schodiště, které se nachází uvnitř objektu. Bytový dům je založen na základových pasech z prostého betonu a základové desce. Nosný systém objektu je stěnový z keramických tvarovek. Stropní konstrukce jsou řešeny jako železobetonové monolitické stropní desky. Zastřešení objektu je navrženo jako vegetační plochá střecha. Objekt je zateplen kontaktním zateplovacím systémem.
The task of the bachelor's thesis is to elaborate a project documentation for construction works for new apartment building in Holešov. The apartment building is a free standing building with full basement and with 3 above ground floors. The apartment building has 6 residential units for a total of 20 inhabitants. Housing units are two rooms with a kitchenette (2+KK) and three rooms with a kitchenette (3+KK), each apartment has a terrace or a balcony and cellar located in the basement. The entrance to the building is oriented from the southwest side of the building. The individual floors are connected by a reinforced concrete monolithic two-arm staircase, which is located inside the building. The apartment building is based on concrete foundation strips and a foundation slab. The supporting system are walls from ceramic masonry. The ceiling structures are formed as reinforced concrete monolithic ceiling slabs. Roofing of the building is designed as a vegetation flat roof. The building is insulated with a contact thermal insulation system.
Description
Citation
OLŠÁKOVÁ, K. Novostavba bytového domu v Holešově [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
Doc.Ing.Ing. arch. Milan Palko, Ph.D - předseda, doc. Ing. Miloš Kalousek, Ph.D. - místopředseda, Ing. Martin Pilinszki - tajemník, Ing. Klára Hobzová - tajemník, Ing. Monika Manychová, Ph.D. - člen, Ing. Ondřej Fuciman, Ph.D. - člen, Ing. Zdeněk Janík - člen,
Date of acceptance
2022-06-13
Defence
Studentka předvedla svou práci pomocí powerpointové prezentace. Během obhajoby práce uvedla: - umístění stavby, lokalitu, - základní půdorysy objektu, popis provozu, - konstrukční řešení stavby, - materiálové řešení stavby, - pohledy a 3D vizualizaci objektu. Studentka dále objasnila a zodpověděla následující dotazy a připomínky oponenta práce: - v koordinační situaci chybí venkovní osvětlení a severka, osvětlení parkoviště a přístupové cesty - ve výkrese 3.NP chybí žebřík, nebo jiný systém? - jaký bude záchytný systém? - chybí ve výpise prvků, žebřík - výhody a nevýhody posuvných dveří - u detailu chybí legenda materiálů - ve výkrese situace PBŘ chybí hydrant Student s velmi dobrým přehledem zaujímal odborná stanoviska ke všem připomínkám oponenta a velmi dobře reagoval i na všechny otázky členů komise, které byly k obhajované práci položeny.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO