Bytový dům Mája

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Bakalářská práce řeší návrh novostavby bytového domu na okraji města Týniště nad Orlicí. Jedná se o čtyřpodlažní bytový dům s podsklepenou částí. V objektu se nachází 14 bytových jednotek, ke kterým je samostatná sklepní kóje navržená v podsklepené části. V přízemí jsou navržené dva bezbariérové byty pro osoby s omezenou schopností pohybu. Půdorysný tvar je navržen ze dvou obdélníků zaklenutých do sebe. Objekt je založen na základových pasech v nezámrzné hloubce. Svislé nosné konstrukce nadzemních podlaží jsou z keramických bloků, podzemní podlaží je vyzděno ze ztraceného bednění. Svislé nosné konstrukce jsou zakončeny železobetonovým pozedním věncem. Vodorovné konstrukce mezi jednotlivými podlažími bytů jsou navrženy z předpjatých panelů Spiroll. Ve společné chodbě je navržena monolitická stropní deska. Objekt je zastřešen plochou jednoplášťovou střechou.
The bachelor's thesis deals with the design of a new apartment building on the outskirts of Týniště nad Orlicí. It is a four-storey apartment building with a basement. There are 14 residential units in the building, to which there is a separate cellar designed in the basement. On the ground floor, two barrier-free apartments are designed for people with reduced mobility. The floor plan is designed from two rectangles arched into each other. The building is based on foundation strips at a non-freezing depth. The vertical load-bearing structures of the above-ground floors are made of ceramic blocks, the underground floor is lined with lost formwork. The vertical load-bearing structures are finished with a reinforced concrete wall wreath. The horizontal structures between the individual floors of the apartments are designed from prestressed spiroll panels. A monolithic ceiling slab is designed in the common corridor. The building is covered with a flat single-skin roof.
Description
Citation
PACHOLÍKOVÁ, P. Bytový dům Mája [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
Doc.Ing.Ing. arch. Milan Palko, Ph.D - předseda, doc. Ing. Miloš Kalousek, Ph.D. - místopředseda, Ing. Martin Pilinszki - tajemník, Ing. Klára Hobzová - tajemník, Ing. Ondřej Fuciman, Ph.D. - člen, Ing. Romana Benešová - člen, Ing. Zdeněk Janík - člen,
Date of acceptance
2022-06-14
Defence
Studentka předvedla svou práci pomocí powerpointové prezentace. Během obhajoby práce uvedla: - umístění stavby, lokalitu, - základní půdorysy objektu, popis provozu, - konstrukční řešení stavby, - materiálové řešení stavby, - pohledy a 3D vizualizaci objektu. Studentka dále objasnila a zodpověděl následující dotazy a připomínky oponenta práce: -prostup komínů stropní konstrukci, prostupy VZT -různé sklony střešních klínů -napojení PVC fólie a parozábrany -difúzně otevřen pásky připojovací spáry na okolní konstrukce -řešení kotvení rámu výplně otvoru v místě parapetu do dutinových tvarovek -napojení parotěsné vrstvy v místě okapu, kotvení OSB desky Student s velmi dobrým přehledem zaujímal odborná stanoviska ke všem připomínkám oponenta a velmi dobře reagoval i na všechny otázky členů komise, které byly k obhajované práci položeny.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO