Bytový dům Lanškroun

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Předmětem bakalářské práce je návrh bytového domu v Lanškrouně. Jedná se o město v okrese Ústí nad orlicí v Pardubickém kraji. Objekt má tři nadzemní a jedno podzemní podlaží. V podzemní části se nachází technická místnost, sklepní kóje a úložné prostory. V nadzemní části objektu se nachází celkem 6 bytových jednotek různých velikostí od 1+kk po 4+kk. Ve druhém a třetím nadzemním podlaží se nachází balkon a ve třetím nadzemním podlažím se nachází zastřešená terasa. Konstrukční nosný systém je zděný z keramických tvárnic s keramickými stropy, konstrukce schodiště je železobetonová monolitická a je spřaženo se stropy. Objekt disponuje výtahem.
The subject of the bachelor's thesis is the design of an apartment building in Lanškroun. It is a town in the district of Ústí nad orlicí in the Pardubice Region. The building has three floors above ground and one underground floor. In the basement there is a utility room, cellar and storage space. In the above-ground part of the building there are a total of 6 residential units of various sizes from 1+kk to 4+kk. On the second and third floors there is a balcony and on the third floor there is a covered terrace. The structural load-bearing system is made of ceramic blocks with ceramic ceilings, the stair construction is made of reinforced concrete monolithic and is connected to the ceilings. The building has an elevator.
Description
Citation
PECHÁČEK, M. Bytový dům Lanškroun [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
Doc.Ing.Ing. arch. Milan Palko, Ph.D - předseda, doc. Ing. Miloš Kalousek, Ph.D. - místopředseda, Ing. Martin Pilinszki - tajemník, Ing. Klára Hobzová - tajemník, Ing. Ondřej Fuciman, Ph.D. - člen, Ing. Romana Benešová - člen, Ing. Zdeněk Janík - člen,
Date of acceptance
2022-06-14
Defence
Student předvedl svou práci pomocí powerpointové prezentace. Během obhajoby práce uvedl: - umístění stavby, lokalitu, - základní půdorysy objektu, popis provozu, - konstrukční řešení stavby, - materiálové řešení stavby, - pohledy a 3D vizualizaci objektu. Student dále objasnil a zodpověděl následující dotazy a připomínky oponenta práce: -požadavky na bytové domy č.398/2009 Sb. - bezbariérové užívání -zvláštní požadavky dle vyhlášky č.268/2009 Sb. paragraf 39 -odvětrání kuchyně, koupelen a WC -zdroj tepla pro objekt, ohřev TUV -odvodnění parkoviště, předčištění srážkové vody -nezakreslení zvonkového tabla -vzduchová neprůzvučnost mezi koupelnou a bytem -návrh štěrkového podsypu -uložení schodiště z hlediska zvuku -zajištění větrání šikmé střechy Student se snažil vcelku velmi dobře reagovat na připomínky oponenta a zdůvodňovat svoje navrhovaná řešení, rovněž na většinu otázek členů komise k předložené práci reagoval velmi dobře.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO