Bytový dům Gemini

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Předmětem bakalářské práce je vypracování projektové dokumentace bytového domu v Brně – Medlánkách. Budova je navržena jako samostatně stojící ve svažitém terénu a má 4 nadzemní podlaží a 1 podzemní. Nachází se v ní celkem 18 bytových jednotek. Konstrukce je v suterénu navržena jako kombinace železobetonových stěn a sloupů, konstrukce nadzemních podlaží jsou navrženy v podobě zděného stěnového systému z cihelných tvárnic. Stropní konstrukce jsou navrženy jako železobetonové monolitické desky. Střešní konstrukce je v podobě ploché jednoplášťové vegetační střechy. Základové konstrukce jsou navrženy jako železobetonové pásy a patky.
The subject of the bachelor’s thesis is elaboration of the project documentation of an apartment building in Brno – Medlánky. The building is designed as free-standing in a sloping terrain and has 4 floors above and 1 underground. There are a total of 18 dwelling units. The structure in underground floor is designed as combination of reinforced conrete walls and columns, the structure of floors above is designed as masonry sytem of walls from brick blocks. The ceiling structures are designed as reinforced concrete slabs. The roof structure is in a form of warm flat green roof. The foundation structures are designed as reinforced concrete strips and pads.
Description
Citation
POVÝŠIL, M. Bytový dům Gemini [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
doc. Ing. Jan Pěnčík, Ph.D. - předseda, doc. Ing. Libor Matějka, CSc., Ph.D., MBA - místopředseda, Ing. Václav Pilík - tajemník, Ing. Ing. Jan Skupa - tajemník, Ing. Lukáš Daněk, Ph.D. - člen, Ing. arch. Ivana Utíkalová - člen, Ing. Bohuslav Brukner - člen,
Date of acceptance
2022-06-13
Defence
Student v úvodu představil komisi prezentaci své závěrečné práce. V prezentaci byla uvedena lokalita, popis objektu, konstrukční a materiálové řešení, dispoziční řešení, architektonické řešení a stavebně-fyzikální hodnocení. Následně student zodpovídal na otázky oponenta. Otázky byli odpovídány v plném rozsahu, komise se dotazovala na doplňující otázky. Student s dokonalým přehledem zaujímal odborná stanoviska ke všem připomínkám oponenta a výborně reagoval i na všechny otázky členů komise, které byly k obhajované práci položeny.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO