Bytový dům Proluka v Olomouci

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Úkolem bakalářské práce bylo zpracovat dokumentaci pro novostavbu bytového domu s téměř nulovou spotřebou energie. Bytový dům se nachází v Olomouci, v řadové zástavbě, v proluce. Objekt je orientován na severovýchod a jihozápad. Bytový dům je řešený jako podsklepený se čtyřmi nadzemními podlažími. V suterénu se nachází tři samostatné garáže, skladovací místnosti a prostory pro technický provoz objektu. V nadzemních podlažích je navrženo celkem osm bytových jednotek. Součástí každého bytu je balkon nebo terasa. Bezbariérová vertikální doprava je zajištěna výtahem umístěným v zrcadle schodiště. Budova je založená na železobetonové základové desce. Svislé konstrukce jsou z vápenopískového zdiva. Vodorovné nosné konstrukce jsou železobetonové monolitické. Střecha objektu je sedlová. Bytový dům je zateplen minerální tepelnou izolací.
The task of the bachelor thesis was to process the documentation for the new apartment building with almost zero energy consumption. The apartment building is located in Olomouc, in a terraced development, in the gap site. The building is oriented to the northeast and southwest. The apartment building is designed as a basement with four floors. In the basement, there are three separate garages, storage rooms, and rooms for the technical operation of the building. A total of eight residential units are designed on the upper floors. Each apartment has a balcony or terrace. Barrier-free vertical transport is provided by an elevator located in the mirror of the staircase. The building is based on a reinforced concrete foundation slab. The vertical structures are made of sand-lime masonry. Horizontal load-bearing structures are reinforced concrete monolithic. The roof of the building is the gable. The apartment house is insulated with mineral wool insulation.
Description
Citation
PŘIDAL, P. Bytový dům Proluka v Olomouci [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
doc. Ing. Jan Pěnčík, Ph.D. - předseda, doc. Ing. Libor Matějka, CSc., Ph.D., MBA - místopředseda, Ing. Václav Pilík - tajemník, Ing. Ing. Jan Skupa - tajemník, Ing. Ing. Petr Kacálek, Ph.D. - člen, Ing. arch. Ivana Košíčková, Ph.D. - člen, Ing. Bohuslav Brukner - člen,
Date of acceptance
2022-06-14
Defence
Student v úvodu představil komisi prezentaci své závěrečné práce. V prezentaci byla uvedena lokalita, popis objektu, konstrukční a materiálové řešení, dispoziční řešení, architektonické řešení a stavebně-fyzikální hodnocení. Následně student zodpovídal na otázky oponenta. Otázky byli odpovídány v plném rozsahu, komise se dotazovala na doplňující otázky. Student s dokonalým přehledem zaujímal odborná stanoviska ke všem připomínkám oponenta a výborně reagoval i na všechny otázky členů komise, které byly k obhajované práci položeny.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO