Bytový dům v Poličce

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Předmětem bakalářské práce je vypracování projektové dokumentace pro bytový dům v Poličce. Budova je navržena jako čtyřpodlažní s částečným podsklepením. V nadzemních podlažích se nachází 17 bytových jednotek o různých velikostech. V suterénu objektu jsou navrženy sklepní kóje náležící k jednotlivým bytovým jednotkám, technická místnost, kolárna a prádelna. Ke všem bytovým jednotkám náleží terasa, popřípadě balkon. Objekt je založen na monolitických základových pasech z prostého betonu. Obvodové zdivo v suterénu je řešeno ze ztraceného bednění. Nadzemní podlaží jsou zděná. Budova je zateplená kontaktním zateplovacím systémem ETICS. Vodorovné nosné konstrukce jsou z železobetonových monolitických stropů. Střecha je řešená jako jednoplášťová plochá. Součástí bakalářské práce je také základní posouzení z hlediska stavební fyziky a požárně bezpečnostního řešení.
The subject of the bachelor thesis is the development of project documentation for a residential building in Polička. The building is designed as a four-storey building with a partial basement. There are 17 residential units of different sizes on the above-ground floors. In the basement of the building are designed cellars belonging to individual housing units, a technical room, a bike room and a laundry room. A terrace or a balcony belongs to all residential units. The building is based on monolithic foundations made of plain concrete. The perimeter masonry in the basement is made of lost formwork. Above ground floors are brick. The building is insulated with ETICS contact insulation system. Horizontal load-bearing structures are made of reinforced concrete monolithic ceilings. The roof is designed as a single-skin flat roof. The bachelor thesis also includes a basic assessment in terms of building physics and fire safety design.
Description
Citation
ŠAFÁŘ, J. Bytový dům v Poličce [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
doc. Ing. Jan Pěnčík, Ph.D. - předseda, doc. Ing. Libor Matějka, CSc., Ph.D., MBA - místopředseda, Ing. Václav Pilík - tajemník, Ing. Ing. Jan Skupa - tajemník, Ing. Lukáš Daněk, Ph.D. - člen, Ing. arch. Ivana Utíkalová - člen, Ing. Bohuslav Brukner - člen,
Date of acceptance
2022-06-13
Defence
Student v úvodu představil komisi prezentaci své závěrečné práce. V prezentaci byla uvedena lokalita, popis objektu, konstrukční a materiálové řešení, dispoziční řešení, architektonické řešení a stavebně-fyzikální hodnocení. Následně student zodpovídal na otázky oponenta. Otázky byli odpovídány v plném rozsahu, komise se dotazovala na doplňující otázky. Student se snažil vcelku velmi dobře reagovat na připomínky oponenta a zdůvodňovat svoje navrhovaná řešení, rovněž na většinu otázek členů komise k předložené práci reagoval velmi dobře.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO