Bytový dům v Jablonném nad Orlicí

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Na téměř rovinném pozemku parc. č. 411/3, k.ú. Jablonné nad Orlicí byla navržena novostavba bytového domu s provozovnou. Územní plán obce vymezuje pozemek jako zastavitelnou plochu. Objekt má 1 podzemní a 3 nadzemní podlaží. V objektu se nachází 7 bytových jednotek a provozovna kadeřnictví. Obytná část a provozovna mají samostatné oddělené vstupy. Objekt je navržen s bezbariérovým přístupem. V 1.NP se nachází bezbariérová bytová jednotka 2+kk a kadeřnictví, v 2.NP dvě bytové jednotky 2+kk a dvě bytové jednotky 1+kk, v 3.NP dvě bytové jednotky 3+kk. V 1.PP jsou umístěny sklepní kóje a technické zázemí objektu. Základové konstrukce jsou provedeny systémem základových pasů z prostého betonu, obvodové zdivo nadzemních podlaží je vyzděno z keramických tvárnic a zatepleno kontaktním systémem ETICS. Schodiště a stropní konstrukce jsou železobetonové monolitické. Objekt je zastřešen plochou nepochozí střechou.
At the almost flat plot number 411/3, cadastre unit Jablonné nad Orlicí was designed a new apartment building with an service establishment. Local zoning plan of the village defines the plot as a buildable area. The building has one basement and three floors. There are 7 dwelling units and a hairdresser's in the building. The living area and the service establishment have separate entrances. The building is designed with wheelchair access. On the first floor there is an accessible two-bedroom flat with kitchenette and hairdresser's, on the second floor there are two two-bedroom flats with kitchenette and two studios apartment, on the third floor there are two three-bedroom flast with kitchenette. In the basement there is cellar boxes and technical facilities of the building. The foundations are made of a system of foundation strips made of plain concrete, external wall of floors is walled with clay blocks and insulated with external thermal insulation composite system (ETICS). Staircase and floor structures are made of reinforced cast-in-place concrete. The building is roofed with a non-walkable flat roof.
Description
Citation
TEJKLOVÁ, Š. Bytový dům v Jablonném nad Orlicí [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
doc.Ing. Miloslav Bagoňa, Ph.D - předseda, prof. Ing. Milan Ostrý, Ph.D. - místopředseda, Ing. Jan Vystrčil - tajemník, Ing. Daniel Různar - tajemník, Ing. Karel Struhala, Ph.D. - člen, Ing. Tereza Bečkovská, Ph.D. - člen, Ing. et Ing. Lenka Gábrová, Ph.D. - člen,
Date of acceptance
2022-06-13
Defence
Studentka si připravila prezentaci své závěrečné práce s názvem Bytový dům v Jablonném nad Orlicí. Součástí prezentace byla lokalizace objektu, základní popis objektu, konstrukční, dispoziční a architektonické řešení s vizualizacemi. Studentka si připravila odpovědi na otázky oponenta, které byly zahrnuty do prezentace. Student s dokonalým přehledem zaujímal odborná stanoviska ke všem připomínkám oponenta a výborně reagoval i na všechny otázky členů komise, které byly k obhajované práci položeny.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO