Rodinný dům s provozovnou

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Cílem bakalářské práce je zpracování prováděcí projektové dokumentace rodinného domu s provozovnou. Novostavba je situována na okraji zastavěného území města Velké Pavlovice, okres Břeclav. Jedná se o dvoupodlažní, podsklepenou a samostatně stojící stavbu. Objekt je rozdělen na dvě funkční části, obytnou a projekční kancelář. Dům je určen pro trvalé bydlení pětičlenné rodiny. Půdorys objektu je nepravidelného tvaru, připomínající obrácené písmeno L. Rodinný dům je založen na základových pasech z prostého betonu. Svislé nosné konstrukce v podzemním podlaží jsou provedeny z železobetonové monolitické konstrukce. Nadzemní část objektu je zděná. Vodorovný konstrukční systém je železobetonový monolitický. Konstrukce zakrývající objekt jsou navrženy ploché nepochozí, vegetační a na části pochozí. Objekt je zateplen větranou fasádou z části se dřevěným obkladem.
The aim of bachelor´s thesis is to elaborate the project documentation for realization of new detached house with a workshop. The new building is situated on the edge of the built-up area of the town Velké Pavlovice in the Břeclav district. It is a two-storey, basement and free-standing building. The building is divided into two functional parts, a living area and a design office. The detached house is designed for permanent housing for a five member family. The plan of the building is irregular shape, resembling an inverted letter L. The detached house is based on plain concrete strip foundations. The vertical load-bearing structures in the basement are made of reinforced concrete monolithic structure. The above-ground part of the building is masonry. The horizontal construction systém is made of reinforced concrete monolithic structure. The building covering constructions are designed as non-walkable, vegetation and walkable flat roofs. The building is thermal insulated with a ventilated facade partly with timber cladding.
Description
Citation
TESAŘ, O. Rodinný dům s provozovnou [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
doc. Ing. Jan Pěnčík, Ph.D. - předseda, doc. Ing. Libor Matějka, CSc., Ph.D., MBA - místopředseda, Ing. Václav Pilík - tajemník, Ing. Ing. Jan Skupa - tajemník, Ing. Ing. Petr Kacálek, Ph.D. - člen, Ing. arch. Ivana Košíčková, Ph.D. - člen, Ing. Bohuslav Brukner - člen,
Date of acceptance
2022-06-14
Defence
Student v úvodu představil komisi prezentaci své závěrečné práce. V prezentaci byla uvedena lokalita, popis objektu, konstrukční a materiálové řešení, dispoziční řešení, architektonické řešení a stavebně-fyzikální hodnocení. Následně student zodpovídal na otázky oponenta. Otázky byli odpovídány v plném rozsahu, komise se dotazovala na doplňující otázky. Student se snažil vcelku velmi dobře reagovat na připomínky oponenta a zdůvodňovat svoje navrhovaná řešení, rovněž na většinu otázek členů komise k předložené práci reagoval velmi dobře.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO