Bytový dům

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Předmětem této bakalářské práce je vypracování projektové dokumentace ve fázi pro provedení stavby pro objekt bytového domu. Řešeným objektem je samostatně stojící bytový dům o 4 nadzemních a 1 podzemním podlaží. Budova je navržena na rovinném pozemku v obci Vyskytná. V novostavbě bytového domu je navrženo celkem 9 bytových jednotek o různých velikostech a dispozicích s celkovou kapacitou 24 osob. Základová konstrukce je navržena jako základové pasy. Stěny jsou zděné z keramických bloků a stěny v suterénu jsou navrženy z tvarovek ztraceného bednění. Stropní konstrukce jsou projektovány jako monolitické železobetonové desky. Objekt je zastřešen jednoplášťovou plochou střechou. V druhém a třetím podlaží se nachází na západní straně balkón, ve čtvrtém podlaží terasy. V prvním podlaží je ve stejné pozici terasa. Vnější zateplení budovy je uvažováno jako vnější tepelně izolační kompozitní systém (ETICS).
The subject of this bachelor thesis is the processing of the design documentation for an object at the realization of the construction phase. The final object is a detached apartment building with 4 above floors and 1 underground floor. The building is designed at a flat terrain in village Vyskytná. In the new building there are 9 housing units with different sizes and dispositions with total capacity of 24 persons. The foundation structure is designed in the form of foundation strips. The walls are made of ceramic blocks and the walls on the underground floor are designed from permanent formwork. Ceiling constructions are designed as cast-in-place reinforced slabs. The object is roofed with a flat roof. On the second and third floor there is a balcony on the west side, there is also a terrace on the fourth floor. On the ground floor there is terrace in the same position. The external thermal insulation of the building is considered as the external thermal insulation composite system (ETICS).
Description
Citation
VALENTOVÁ, N. Bytový dům [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
Doc.Ing.Ing. arch. Milan Palko, Ph.D - předseda, doc. Ing. Miloš Kalousek, Ph.D. - místopředseda, Ing. Martin Pilinszki - tajemník, Ing. Klára Hobzová - tajemník, Ing. Monika Manychová, Ph.D. - člen, Ing. Ondřej Fuciman, Ph.D. - člen, Ing. Zdeněk Janík - člen,
Date of acceptance
2022-06-13
Defence
Studentka předvedla svou práci pomocí powerpointové prezentace. Během obhajoby práce uvedla: - umístění stavby, lokalitu, - základní půdorysy objektu, popis provozu, - konstrukční řešení stavby, - materiálové řešení stavby, - pohledy a 3D vizualizaci objektu. Studentka dále objasnila a zodpověděla následující dotazy a připomínky oponenta práce: -v řezu chybí ŽB věnec a umístění -svahování výkopu, neekonomické řešení -koncepce řešení zabezpečení bytové jednotky v přízemí -chybí vnitřní čistící zóny Student s dokonalým přehledem zaujímal odborná stanoviska ke všem připomínkám oponenta a výborně reagoval i na všechny otázky členů komise, které byly k obhajované práci položeny.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO