Novostavba bytového domu Polička

Abstract
Předmětem bakalářské práce je vypracování projektové dokumentace pro novostavbu bytového domu Polička. Objekt je navržen jako částečně podsklepený se čtyřmi nadzemními podlažími. Poslední obytné patro je ustupující. Celkem se v bytovém domě nachází 14 bytových jednotek, z toho je 12 bytových jednotek o velikosti 3+KK a 2 bytové jednotky ve čtvrtém nadzemním podlaží jsou VIP byty s prostornými terasami. Každá bytová jednotka je opatřena balkonem. Objekt je založen na základových pasech z prostého betonu. Vodorovný konstrukční systém tvoří železobetonové monolitické konstrukce. Svislý systém v podzemním podlaží je proveden ze ztraceného bednění. Nadzemní část objektu je zděná. Střechy jsou v místě teras v posledním nadzemním podlaží vedeny z části jako vegetační. Zbylé plochy střech jsou plně vegetační. Součástí bakalářské práce je také základní posouzení z hlediska stavební fyziky a požárně bezpečnostního řešení.
The subject of the bachelor thesis is the elaboration of project documentation for a new building of a residential building in Polička. The building is designed as a partially basement with four floors. The last residential floor is receding. In total, there are 14 residential units in the apartment building, of which 12 are 3+KK units and 2 units on the fourth floor are VIP apartments with spacious balconies. Each apartment unit is equipped with a balcony. The building is based on plain concrete foundations. The horizontal structural system consists of reinforced concrete monolithic structures. The vertical system in the underground floor is made of lost formwork. The above-ground part of the building is made of brick. The roofs are partly vegetated in place of the terraces on the last floor. The remaining roof areas are fully vegetated. The bachelor thesis also includes a basic assessment in terms of building physics and fire safety design.
Description
Citation
VÁPENÍKOVÁ, R. Novostavba bytového domu Polička [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
doc. Ing. Jan Pěnčík, Ph.D. - předseda, doc. Ing. Libor Matějka, CSc., Ph.D., MBA - místopředseda, Ing. Václav Pilík - tajemník, Ing. Ing. Jan Skupa - tajemník, Ing. Lukáš Daněk, Ph.D. - člen, Ing. arch. Ivana Utíkalová - člen, Ing. Bohuslav Brukner - člen,
Date of acceptance
2022-06-13
Defence
Studentka v úvodu představila komisi prezentaci své závěrečné práce. V prezentaci byla uvedena lokalita, popis objektu, konstrukční a materiálové řešení, dispoziční řešení, architektonické řešení a stavebně-fyzikální hodnocení. Následně studentka zodpovídala na otázky oponenta. Otázky byli odpovídány v plném rozsahu, komise se dotazovala na doplňující otázky. Na připomínky oponenta reagoval student přijatelným způsobem, na otázky položené členy komise k předložené práci odpovídal poněkud nejistě, některé z nich nebyl schopen zodpovědět zcela uspokojivě.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO