Studie MÚK Hodonín – západ

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Bakalářská práce se zabývá vypracováním studie úpravy navrhované mimoúrovňové křižovatky Hodonín – západ, která je součástí plánované stavby dálnice D55. Důvodem úpravy je uvažované zrušení trasy obchvatu města Hodonín, který se napojuje na mimoúrovňovou křižovatku Hodonín – západ. Stávající návrh okružní mimoúrovňové křižovatky se nahradí novým řešením. Ze tří variant možných řešení se vybraly dvě, které zajistily dostatečnou přehlednost a zvýšení bezpečnosti křižovatek.
The bachelor thesis deals with creating a study of an adjustment to the current design of interchange Hodonín – západ which is a part of a intended construction of motorway D55. The reason for the adjustment is consideration of canceling a bypass of the city Hodonín which is connected to current design of interchange Hodonín – west. The current design of interchange will be replaced by a new solution. From three possible options, two were chosen which ensured sufficient arrangement and an increase of safety in junctions.
Description
Citation
DĚDIČ, P. Studie MÚK Hodonín – západ [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Konstrukce a dopravní stavby
Comittee
doc. Dr. Ing. Michal Varaus - předseda, Ing. Michal Kosňovský, Ph.D. - místopředseda, Ing. Karel Spies - tajemník, Ing. Jiří Apeltauer, Ph.D. - člen, Ing. Pavel Šperka - člen, Ing. Jiří Čepil, Ph.D. - člen,
Date of acceptance
2022-06-14
Defence
Student si připravil prezentaci na téma "Studie MÚK Hodonín - západ". Student v úvodu podrobně popsal současný stav v jím navrhovaného úseku. Dále v prezentaci uvedl několik navrhovaných variant úpravy křižovatky včetně výkresů. U variant také posoudil bezpečnostní řešení. V závěru popsal výhody a nevýhody jednotlivých řešení a zdůvodnil výběr nejvhodnější křižovatky. Na otázky oponenta "Může student nastínit na základě jakých dalších konkrétních kritérií, by bylo možné posoudit zpracované varianty?" a "Jaký je rozdíl mezi směrovým návrhem vjezdové a výjezdové větve v MÚK na dálnicích?" odpověděl student s přehledem, přičemž podrobně rozvedl odpověď na druhou otázku a uvedl praktický příklad. Na otázky komise odpovídal bez problémů a s přehledem.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO