Návrh křižovatky ulic Palackého a Krátká v Holešově

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Tématem této bakalářské práce je zpracování studie úpravy stykové křižovatky silnic II/432 a II/438 ve městě Holešov. Řešená křižovatka se nachází v západní části města Holešov, jenž se nachází 20 kilometrů severně od krajského města Zlín. Křižovatka v současném stavu není správně řešena, především z důvodu bezpečnosti při napojování těžkých nákladních vozidel z vedlejší ulice Krátká směrem do centra města Holešov. A dále se tvoří fronty dosahující až železničního přejezdu, čímž vzniká další dopravní riziko. Ze tří navržených variant byla vybrána ta, která nejlépe splňuje požadavky pro zvýšení plynulosti průjezdu křižovatkou a tím zvyšuje celkovou bezpečnost v křižovatce. A dále by vyhovovala požadavkům na zvýšení kapacity a dále by splnila úroveň kvality ať už na hlavní, nebo vedlejší komunikaci.
The subject of this bachelor study is to design renovation of a T intersection of roads II/432 and II/438 in city Holešov. The intersection is on the west side of the city Holešov, which is located twenty kilometers north from regional city Zlín. Solution of the intersection are not convenient, especially for trucks connecting from street Krátká to center of city Holešov. Which creates traffic jams long around 175 m and reach near rail crossing, thereby creating an additional traffic risk. From three variations, was choosen one that fulfils all requests, like smoother conection to intersection, safety ride in roundabout. Increasing the capacity and ensuring sufficient quality of the intersection from the side way and even the main roads.
Description
Citation
DLHOPOLČEK, M. Návrh křižovatky ulic Palackého a Krátká v Holešově [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Konstrukce a dopravní stavby
Comittee
doc. Ing. Petr Hýzl, Ph.D. - předseda, doc. Ing. Ondřej Dašek, Ph.D. - místopředseda, Ing. Michal Fischer - tajemník, Ing. Radka Matuszková - člen, Ing. Michal Slavíček - člen, Ing. Martin Smělý, Ph.D. - člen,
Date of acceptance
2022-06-15
Defence
Student ve své prezentaci BP představil komisi zájmové území, respektive stávající nevyhovující křižovatky ulic Palackého a Krátké. V rámci bakalářské práce student zhotovil i kapacitní posouzení křižovatky. V rámci své bakalářské práce student zhotovil vícero variantních řešení, které ve své prezentaci představil komisi. Na závěr student odprezentoval vyhodnocení jednotlivých variant. Posudky oponenta a vedoucího se shodují, že student si vyhradil pro dokončení bakalářské práce málo času. Na otázky oponenta student odpověděl
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO