Studie křižovatky silnice I/2 s ulicí Školní v Pardubicích

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Předmětem bakalářské práce je studie úpravy stávající křižovatky silnice I/2 a ul. Školní nacházející se v západní části Pardubic. Jedná se o stykovou neřízenou křižovatku v intravilánu. Problémem v dané křižovatce je vysoká intenzita dopravy. Tato práce se zabývá řešením tohoto problému zkapacitněním křižovatky, aby byl usnadněn výjezd ze Školní ulice, a zajištěním vetší bezpečnosti, protože zde bylo v minulosti nespočet nehod. Výsledkem práce je návrh tří variant řešení úpravy a následně vybrána jedna varianta, která nejlépe řeší zvýšení kapacity a bezpečnosti křižovatky.
The subject of the bachelor's thesis is a study of the modification of the existing intersection of road I / 2 and Školní Street located in the western part of Pardubice. It is a T-intersection in the urban area. The problem at a given intersection is high traffic. This thesis deals with solving this problem by increasing the capacity of the intersection to facilitate the exit from Školní Street, and ensuring better safety, because there have been countless accidents in the past. The result of the thesis is the design of three variants of the modification solution and then selected one variant that best solves the increase of capacity and safety of the intersection.
Description
Citation
HAUK, M. Studie křižovatky silnice I/2 s ulicí Školní v Pardubicích [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Konstrukce a dopravní stavby
Comittee
doc. Ing. Dušan Stehlík, Ph.D. - předseda, Ing. Michal Radimský, Ph.D. - místopředseda, Ing. Lucie Kejvalová - tajemník, Ing. Martin Všetečka, Ph.D. - člen, doc. Ing. Petr Holcner, Ph.D. - člen, Ing. Tomáš Jakl - člen,
Date of acceptance
2022-06-14
Defence
Student v deseti minutách představil komisi svoji bakalářskou práci Studie křižovatky silnice I/2 s ulicí Školní v Pardubicích. Dále zodpověděl otázky oponentky: Z jakého důvodu u třetí varianty navrhuje sdružený přechod pro chodce a cyklisty? Dle čeho jste volil konstrukci vozovky? Dále proběhla diskuse ohledně délky přechodu a připojení ve variantě 1. Student vysvětlil postup při vyplňování ručního formuláře na posuzování kapacity.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO