Studie úprav místních komunikací v obci Ostrožská Lhota

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Bakalářská práce řeší úpravy místních komunikací v obci Ostrožská Lhota, která se nachází v okresu Uherské Hradiště. Ve formě studie jsou zpracovány varianty řešení úprav ulic Býčiny, Burešín a Lánka. Předmětem práce je usměrnění a zklidnění dopravy na místních komunikacích. Hlavním cílem je vyřešení statické dopravy na ulici Býčiny a druhým cílem je zpřehlednění napojení místních komunikací Burešín a Lánka na silnici III/4954.
This bachelor thesis deals with the modicifation of local roads in the village called Ostrožská Lhota, which is located in the district of Uherské Hradiště. The variants of modification of streets Býčiny, Burešín and Lánka are proposed in the form of study. The subject matter of this work is the transport retification and deceleration on local roads. The main aim of the thesis is the solution of static transport of Býčiny street and the problematic junction of local roads Burešín, Lánka and road III/4954.
Description
Citation
INDRUCHOVÁ, S. Studie úprav místních komunikací v obci Ostrožská Lhota [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Konstrukce a dopravní stavby
Comittee
doc. Dr. Ing. Michal Varaus - předseda, Ing. Michal Kosňovský, Ph.D. - místopředseda, Ing. Karel Spies - tajemník, Ing. Jiří Apeltauer, Ph.D. - člen, Ing. Pavel Šperka - člen, Ing. Jiří Čepil, Ph.D. - člen,
Date of acceptance
2022-06-14
Defence
Studentka prezentovala práci "Studie úprav místních komunikací v obci Ostrožská Lhota". V úvodu stručně popsala řešenou lokalitu. V první části vymezila cíl své práce (parkovací stání) a prezentovala čtyři navržené varianty řešení. Tyto varianty (zklidnění provozu, přidání parkovacích stání, úprava vjezdů) dále podrobně rozebrala v prezentaci. Ve druhé části představila úpravu nevyhovující křižovatky (dvě varianty návrhu). Tyto varianty podrobně rozvedla v další části prezentace. Prezentace byla doplněna o podrobnou fotodokumentaci. V závěru práce shrnula jednotlivé varianty a způsoby řešení úprav komunikací. Na otázky oponenta (řešení komunikací jako zónu 30 či obytnou zónu, ohledně osazení značek B20a a osazení zeleně a koordinace s inženýrskými sítěmi) odpověděla bez problémů a s přehledem. Na doplňující otázky komise v reakci na posudek oponenta ohledně pohybu cyklistů a řešení cyklostezek odpověděla věcně a bez problémů. Na další doplňující otázky ohledně směru vedení dopravy a typů komunikace odpověděla v pořádku.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO