Studie parkování v ulici Okružní v Bystřici nad Pernštejnem

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Bakalářská práce řeší využití prostoru na ulici Okružní v městě Bystřice nad Pernštejnem pro výstavbu nových parkovacích míst pomocí např.: podzemních garáží a zároveň řeší návrh zklidnění po celé délce ulice. Důvod úpravy je nevhodný stav stávající ulice, kde v mnoha místech není vybudována vhodná plocha pro odstavná a parkovací stání, a také se zde nevyskytují žádné prvky pro zklidnění této ulice. Bakalářská práce ma za cíl vyřešit tyto nedostatky a také, pohled na možnou koncepci řešení nedostatku odstavných míst v hustě zastavěných oblastech.
The bachelor's thesis addresses the use of space on the Okružní street in town of Bystřice nad Pernštejnem for the construction of new parking spaces using for example underground garages and also addresses the proposal for traffic calming down the entire length of the street. The reason for the modification is unsuitable condition of the existing street, where in many places a suitable area for parking and parking spaces is not built, also there are no elements for traffic calming. The bachelor's thesis aims to solve these shortcomings and also, look at the possible concept of solving the lack of parking spaces in densely populated areas.
Description
Citation
JELEN, J. Studie parkování v ulici Okružní v Bystřici nad Pernštejnem [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Konstrukce a dopravní stavby
Comittee
doc. Dr. Ing. Michal Varaus - předseda, Ing. Michal Kosňovský, Ph.D. - místopředseda, Ing. Karel Spies - tajemník, Ing. Jiří Apeltauer, Ph.D. - člen, Ing. Pavel Šperka - člen, Ing. Jiří Čepil, Ph.D. - člen,
Date of acceptance
2022-06-14
Defence
Student představil práci na téma "Studie parkování v ulici Okružní v Bystřici nad Pernštejnem". V začátku prezentace popsal současný stav práce včetně podrobné fotodokumentace. Dále představil jednotlivé varianty návrhu včetně jejich kladů a záporů. Poté podrobně rozebral jednotlivé možnosti zvýšení počtu parkovacích stání. V závěru rozhodl o vhodné variantě a shrnul základní problémy daného řešení, především z ekonomického hlediska. Student pečlivě rozebral dotaz oponenta a vhodně odpověděl na položenou otázku. Na otázky komise odpověděl v pořádku a vhodně se zapojil do diskuze. Na další doplňující otázky týkající se typu krytů a řešení parkovacích míst pro IZS odpověděl průměrně.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO