Recyklace asfaltových směsí pro nízce zatížené komunikace

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Bakalářská práce se zabývá 100% recyklací asfaltové směsi za horka při použití omlazovací přísady (tzv. rejuvenátoru) pro vyvíjený přístroj ve spolupráci s externí firmou. Cílem práce je na základě zjištění vlastností R-materiálu, pomocí zkoušek v laboratoři, určit množství dávkování rejuvenátoru a stanovit teplotu hutnění pro zpracování asfaltové směsi. Podle zjištěných vlastností R-materiálu se určí procentuální množství rejuvenátoru potřebné k dosažení požadovaných vlastností asfaltové směsi pro následné zpracování a pokládku na pozemní komunikaci.
This bachelor's thesis deals with 100% pure recycling by method of hot mix asphalt recycling using a rejuvenating additive (so-called rejuvenator) for the device development in cooperation with an external company. The aim of bachelor's thesis is to determine the amount of dosing of the rejuvenator and to determine the compaction temperature for the processing the asphalt mixture. On the basis of determining the properties of the reclaimed asphalt pavement, by means of tests in the laboratory. According to the determined properties of the reclaimed asphalt pavement, the percentage of rejuvenator required to achieve the required properties of the asphalt mixture for subsequent processing and laying on the road.
Description
Citation
MUSIL, L. Recyklace asfaltových směsí pro nízce zatížené komunikace [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Konstrukce a dopravní stavby
Comittee
doc. Dr. Ing. Michal Varaus - předseda, Ing. Michal Kosňovský, Ph.D. - místopředseda, Ing. Karel Spies - tajemník, Ing. Jiří Apeltauer, Ph.D. - člen, Ing. Pavel Šperka - člen, Ing. Jiří Čepil, Ph.D. - člen,
Date of acceptance
2022-06-14
Defence
Student představil práci na téma "Recyklace asfaltových směsí pro nízce zatížené komunikace". V úvodu prezentace stručně popsal cíl své práce včetně získání vzorků materiálu. Dále popsal použití materiálů (rejuvenátor, R-materiál apod.) a veškeré provedené zkoušky (stanovací penetrace jehlou, stanovení viskozity, extrakci pojiva, DSR apod.) včetně fotodokumentace. V druhé části popsal výsledky práce (zjištěné teploty hutnění, mezerovitosti směsí). V závěru pak shrnul vzniklé problémy v práci způsobené při odebírání zkušebních vzorků frézou. Na otázky oponenta student odpověděl s přehledem, přičemž k poslední otázce dodal vytištěnou souhrnnou tabulku. Na otázku komise ohledně přidávaného asfaltu a rozlišnosti použitých vzorků odpověděl bez problémů.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO