Křižovatka I/49 a I/69 ve Vizovicích

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Předmětem bakalářské práce je vypracování vyhledávací studie křižovatky silnic I/49 a I/69 na Palackého náměstí ve Vizovicích. Důvodem pro vypracování studie je nevyhovující stávající stav stykové křižovatky z hlediska inženýrsky - technického a také nevyhovující kapacita křižovatky. Ze tří zpracovaných variant byla vybrána jedna, která nejlépe splňuje zadání a byla dále podrobněji zpracována.
The subject of the bachelor's thesis is the elaboration of a search study of the intersection of roads I / 49 and I / 69 on Palackého náměstí in Vizovice. The reason for the elaboration of the study is the unsatisfactory current state of the junction from the engineering - technical point of view and also the unsatisfactory capacity of the junction. Of the three processed variants, the one that best meets the requirements was selected and was further processed in more detail.
Description
Citation
NOVOTNÝ, M. Křižovatka I/49 a I/69 ve Vizovicích [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Konstrukce a dopravní stavby
Comittee
doc. Ing. Petr Hýzl, Ph.D. - předseda, doc. Ing. Ondřej Dašek, Ph.D. - místopředseda, Ing. Michal Fischer - tajemník, Ing. Radka Matuszková - člen, Ing. Michal Slavíček - člen, Ing. Martin Smělý, Ph.D. - člen,
Date of acceptance
2022-06-15
Defence
Student seznámil komisi se svojí bakalářskou prací. V prezentaci student prezentoval stávající, nevyhovující křižovatku ve Vizovicích. Popsal problémy stávajícího stavu včetně pentlogramu intenzit na řešené křižovatce. Následně student popsal jednotlivé variantní řešení úpravy křižovatky, včetně kapacitního posouzení navržených variant. V rámci jednotlivých řešení problémového úseku student prezentoval i navržené přechody, parovací stání atd. V další části prezentace student představil komisi vítěznou variantu, která obsahovala návrh okružní křižovakty včetně přechodů a parkovacích stání. Pro vítěznou variantu student představil i vzorový příčný řez. Na závěr student shrnul vybrané varianty, včetně posouzení kapacity a posouzení pomocí vlečných křivek. Student prezentoval jistě a prezentace samotná byla přehledná a srozumitelná. Hodnocení oponenta a vedoucího práce se shodují, že na zpracování BP nebyl dostatek času, což se projevuje např. na nelogickém návrhu DZ a některých neopodstatněných tvrzeních. Následně student odpověděl na dotazy oponenta. Komise se pak dotázala na potřebu návrhu přechodů u všech paprsků okružní křižovatky, respektive komise neviděla důvod v návrhu přechodu v rozsahu, který student prezentoval. Zároveň se komise shodla s posudkem oponenta, který vytýkal studentovi "prázdné" přílohy a průměrné grafické zpracování.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO