Návrh ul. Ruská v obci Čelechovice na Hané

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Cílem bakalářské práce je navrhnout varianty pro rekonstrukci ulice Ruská nacházející se v centru obce Čelechovice na Hané. Jedná se o obousměrnou místní komunikaci s označením III/44929. Největší problém shledávám především na křižovatkách ul. Ruské se silnicí III/44930 na jednom konci ulice a silnicí II/449 na konci druhém. Jedná se o křižovatky s rozsáhlou plochou a špatně řešeným nakolmením, které nenutí řidiče při příjezdu na křižovatku zpomalit. V ulici Ruská dále chybí ucelené chodníkové plochy, a tudíž se musí chodci pohybovat po okraji komunikace pro motorová vozidla. Tato bakalářská práce by proto měla přinést možné varianty řešení, pomocí kterých bude možné nejen tyto nedostatky odstranit.
The aim of the bachelor´s thesis is to design variants for the reconstruction of Ruská street located in the center of the village Čelechovice na Hané. It is a two-way local road marked III/44929. I consider the intersections connecting Ruská street with a road III/44930 and II/449 to be the biggest problem. These intersections have a large area and poor inclination, which does not force the drivers to slow down when arriving at the intersection. The Ruská street also lacks a complete sidewalk, so pedestrians often have to walk on the edges of the road. Therefore, this bachelor´s thesis should show possible variants of solutions, that can eliminate not only these shortcomings.
Description
Citation
ROCHOVANSKÝ, J. Návrh ul. Ruská v obci Čelechovice na Hané [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Konstrukce a dopravní stavby
Comittee
doc. Ing. Dušan Stehlík, Ph.D. - předseda, Ing. Michal Radimský, Ph.D. - místopředseda, Ing. Lucie Kejvalová - tajemník, Ing. Martin Všetečka, Ph.D. - člen, doc. Ing. Petr Holcner, Ph.D. - člen, Ing. Tomáš Jakl - člen,
Date of acceptance
2022-06-14
Defence
Student v deseti minutách představil komisi svoji bakalářskou práci Návrh ul. Ruská v obci Čelechovice na Hané. Měl jistý projev. Dále zodpověděl otázky oponenta: Na ulici jste navrhl jednostranný chodník. Zvažoval jste možnost umístění chodníku po obou stranách ulice? Jakým způsobem zajistíte odvodnění zemní pláně? Proč jste zvolil pro sanaci podloží jeho výměnu a ne stabilizaci? Nedomníváte se, že bude obyvateli Čelechovic negativně vnímáno zrušení přístupu k pomníku v nároží křižovatky? Následně student reagoval na diskusi komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO