Tramvajová doprava jako městotvorný prvek

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Tématem této bakalářská práce je popis stávajících řešení jednotlivých konstrukci v oblasti tramvajové dopravy. Jedná se o katalog možných řešení tramvajových trati a zastávek a jejich základní porovnání. Součástí práce jsou analýzy stávajících konstrukcí zastávek, vedení různých typů koleje atd. a jejich posouzení z hlediska vytvoření veřejných prostorů s tramvajovou dopravou.
The topic of this bachelor thesis is the description of existing solutions of individual structures in the field of tram transport. It is a catalogue of possible solutions for tram lines and stops and their basic comparison. The thesis includes analyses of existing designs of stops, alignments of different types of track, etc. and their assessment in terms of creating public spaces with tram transport.
Description
Citation
CSIBA, E. Tramvajová doprava jako městotvorný prvek [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Městské inženýrství
Comittee
doc. Mgr. Tomáš Apeltauer, Ph.D. - předseda, Ing. Richard Svoboda, Ph.D. - místopředseda, Ing. Tereza Komárková, Ph.D. - tajemník, Ing. Mgr. Josef Šíp - člen, Ing. Marie Rusinová, Ph.D. - člen, Ing. Martin Všetečka, Ph.D. - člen, Ing. Lucie Vaňková , Ph.D. - člen, Ing. Tereza Komárková, Ph.D. - člen,
Date of acceptance
2022-06-16
Defence
Studentka během své prezentace popsala obsah prezentované bakalářské práce. Nejprve ve své prezentaci popsala historii tramvajové dopravy, základy tramvajové dopravy, vedení a konstrukce tramvajové dopravy a její prvky. Dále studentka představila základní porovnání a vyhodnocení různých typů řešení a v neposlední řadě studentka provedla i ekonomické srovnání popisovaných řešení. V závěru své prezentace studentka uvedla celkový souhrn prezentovaných řešení. Následovaly dotazy oponenta doc. Ing. Otty Pláška, Ph.D. V rámci obhajoby prosím o vysvětlení vhodných řešení - konstrukce koleje, krytu, zavěšení trakčního vedení, uspořádání zastávek a jejich mobiliář pro jednotlivé návrhové situace, např. pro pěší zónu, trať v uličním profilu, na samotném tramvajovém pásu umístěném vně nebo v ose komunikace apod. Následovaly dotazy členů komise: V rámci odborné rozpravy byly členy komise položeny následující dotazy: Ing. Richard Svoboda, Ph.D. - Jaké stožáry byste volila v konkrétním případě? - Který typ uspořádání zastávek byste zvolila v konkrétním případě? - Jaký je rozdíl mezi vídeňským a brněnským typem uspořádání zastávky? Studentka na položené dotazy odpověděla.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO