Návrh VRT (RS42) v úseku Louny - Most

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Bakalářská práce se zabývá návrhem nové dvoukolejné trasy VRT v úseku Louny – Most. Trať je navržena pro osobní dopravu na maximální rychlost 250 km/h. Byly navrženy směrové a sklonové poměry trati, včetně vykreslení zemního tělesa. Bylo řešeno umístění železničních mostů, silničních nadjezdů, propustků a umístění opěrných zdí.
This bachelor thesis is focused on the design of a new High-speed line in the section Louny – Most. The track is designed for passenger transportation at maximum speed of 250 kph. The alignment of the line were designed, including the drawing of roadbed. Bridges, overpasses, culverts and retaining walls were designed.
Description
Citation
KULHAVÁ, D. Návrh VRT (RS42) v úseku Louny - Most [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Konstrukce a dopravní stavby
Comittee
doc. Ing. Otto Plášek, Ph.D. - předseda, Ing. Leoš Horníček, Ph.D. - místopředseda, Ing. Pavel Kulich - tajemník, Ing. Ondřej Pokorný - člen, Ing. Pavel Kreuziger - člen, Ing. Erik Dušek - člen, Ing. Tomáš Říha - člen, Ing. Richard Svoboda, Ph.D. - člen, prof. Ing. Jaroslav Smutný, Ph.D. - člen,
Date of acceptance
2022-06-15
Defence
Studentka seznamuje členy komise se základní koncepcí návrhu řešení. Následně popisuje detaily a myšlenky navrženého řešení. Prezentuje situaci, podélný profil a příčné řezy. Detailně hovoří o zásadních místech v řešení. Studentka uspokojivě odpovídá na připomínky a dotazy oponenta. V rámci rozpravy k práci studentka odpovídá na otázku o použitelnosti navržené nástupištní konstrukce v obloucích malých poloměrů. Odpovídá i další otázky týkající se bakalářské práce, například proč je navržena niveleta v malé výšce vůči terénu. Studentka uspokojivě odpovídá, a to i na další otázky.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO